Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Nihat Genç'e tepki: 'İslam düşmanlığı yapamayanlar Arap düşmanlığı yapıyor'

Yazar Nihat Genç'in Arapların tarihine yönelik paylaşımını alıntılayan yazar D. Mehmet Doğan, 'açıktan İslam düşmanlığı yapamayanlar Arap düşmanlığı yapıyor' dedi.

8 Ay Önce Güncellendi

2023-09-29 22:47:14

Nihat Genç'e tepki: 'İslam düşmanlığı yapamayanlar Arap düşmanlığı yapıyor'

Yazar Nihat Genç'in X platformunda paylaştığı Arap ve Türk tarihi karşılaştırmalı yorumuna bir başka yazar D. Mehmet Doğan'dan tepki geldi. Doğan, Genç'in paylaşımında ileri sürdüğü iddialar için "hangi birini düzeltelim" dedi.

NİHAT GENÇ: "TÜRK'ÜN KILICI OLMASAYDI"

Nihat Genç'in Arap tarihine ilişkin iddiası:

"Araplar'ın bir Malazgirt savaşı olmamıştır, Araplar'ın Haçlılar'a karşı iki üç yüz yıl direnen Kılıç Aslanlar'ı hiç olmamıştır, Araplar'ın bir Çanakkale savaşı hiç olmamıştır, Araplar'ın hala bir 'istiklal savaşı' olmamıştır, İslam'ın doğuşuna rağmen kendilerini üç asır yönetememiş, altı asır Osmanlı'nın ve Mısır'ı da üç asır Memlüklüler, sonrasında da bir Osmanlı çavuşu Kavalalı yönetmiştir! Türk'ün kılıcı olmasaydı tarihten silinme-yok olma süreçleri birinci cihan harbiyle değil onuncu yüzyılda tamamlanmış olacaktı ve halen kucağına koşup sığındınız yer: Türk'ün kılıcı! Bu tarihi hatırlattığım için üzgünüm ancak kaşınan sizsiniz merhametine koştuğunuz bir milletin onurunu hiç düşünmeden 'ırkçılıkla' suçlayabiliyorsunuz!"

MEHMET DOĞAN: HANGİ BİRİNİ DÜZELTELİM

"bu tatavaların hangi birini düzeltelim! malazgirt savaşı için "arap" halife bütün camilerde dua edilmesini buyurdu. çanakkale'de başlıbaşına halep alayı vardı. açıktan islâm düşmanlığı yapamayanlar arap düşmanlığı yapıyor, bu noktada arap düşmanlığı türk düşmanlığıdır!"

Ekran Alıntısı_525

Haber Ara