Dolar

44,7641

Euro

52,7961

Altın

6.890,00

Bist

14.154,79

Narin Güran cinayeti davasında karar! Nevzat Bahtiyar'ın cezası belli oldu

Narin Güran cinayetine ilişkin davada yeniden yargılanan Nevzat Bahtiyar'a 'nitelikli kasten öldürmeye yardım' suçundan 17 yıl hapis cezası verildi.

6 Saat Önce Güncellendi

2026-04-16 11:57:59

Narin Güran cinayeti davasında karar! Nevzat Bahtiyar'ın cezası belli oldu

Kamuoyunun 2024 yılından itibaren merak ettiği, cinayetin ise henüz aydınlatılmadığı Diyarbakır'daki Narin Güran olayında bugün kritik duruşma başladı.

Yargıtay'ın ‘Kasten öldürmeye yardım' suçundan yargılanması gerektiğini belirterek bozduğu karar sonrası yeniden yargılanmasına 6 Nisan'da başlanan komşu Nevzat Bahtiyar'ın, bugüne ertelenen duruşması başladı.

Yhy9H_1776325428_8655_w750_h562

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024'te kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni, arama çalışmalarının 19'uncu gününde 8 Eylül'de dere yatağında çuvalda, üzeri 30, 25 ve 20 kilo ağırlığında 3 taşla kapatılıp çalılıklarla gizlenmiş halde bulundu.

Narin'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ile güvenlik kamerası görüntülerinden Narin'in cansız bedenini kırmızı bir araçla dere bölgesine götürdüğü belirlenen komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

narin-guran-2274040_1

İSTİNAF, CEZALARI OY ÇOKLUĞUYLA ONADI

Tutuklu sanıkların avukatları ile baba Arif Güran'ın avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Diyarbakır Barosu, kararın ardından istinafa başvurdu. Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'ne gönderilen dosyada, 26 Mayıs 2025'te karar verildi.

Daire, kararda 4 sanık hakkında verilen hapis cezalarını oy çokluğuyla onadı. Mahkeme başkanı ise kamera kayıtları, baz raporları, DNA bulguları, PSA ve kıl örneklerinin eksik incelendiğini belirterek muhalefet şerhi koydu. Başkan, anne, ağabey ve amcanın kısa sürede birlikte cinayeti işlediği yönündeki kabulün hayatın olağan akışına aykırı olduğunu, özellikle Nevzat Bahtiyar'ın hareketlerinin detaylı görüntü analiziyle netleştirilmesi gerektiğini, delillerin bilimsel açıdan yetersiz değerlendirildiğini vurguladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı tebliğnamede sanıklar Salim, Yüksel ve Enes Güran'a verilen ağırlaştırılmış müebbet ile Nevzat Bahtiyar'a verilen hapis cezasının hukuka uygun olduğunu belirterek, kararın onanmasını talep etti. Dosya, görüşün ardından Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'ne gönderildi.

YARGITAY NEVZAT BAHTİYAR KARARINI BOZDU

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, 29 Aralık 2025'te sanıklar Salim Güran, Yüksel Güran ve Enes Güran hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadı. Sanık Nevzat Bahtiyar'ın ise eylemlerinin ‘Nitelikli kasten öldürmeye yardım' kapsamında değerlendirilmesi gerektiğin belirterek, 'Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına ilişkin kararı oy birliğiyle bozdu.

ERTELENEN DURUŞMA BUGÜN BAŞLADI

Nevzat Bahtiyar'ın Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 Nisan'da görülen duruşmasında, Arif Güran'ın avukatları Berat Kocakaya ve Ezgi İpek redd hakim talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, reddihakim istemini 'yargılamayı uzatmaya yönelik' bularak reddetti. Aile avukatları, reddihakim kararının reddedilmesini bir üst mahkemeye taşıyacaklarını beyan etti. Mahkeme heyeti, itirazın değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.

kaUk1_1776325431_4443_w750_h546

NEVZAT BAHTİYAR HAKİM KARŞISINDA

Nevzat Bahtiyar, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme salonunda Narin'in babası Arif Güran ile Güran ailesinin yakınları, sanık Nevzat Bahtiyar ile yakınları, sanık ve tanık avukatları hazır bulundu.

Duruşma salonuna ayrıca çok sayıda jandarma ve polis çevik kuvvet ekibi yerleştirildi. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Arif Güran'ın avukatlarının reddi hakim talebini reddetti.

NEVZAT BAHTİYAR'A CEZA

mHrfP_1776325419_7245_w750_h336

Nevzat Bahtiyar, Narin Güran cinayetinde kastaen öldürmeye yardımdan suçlu bulunarak 17 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak: Haber7com

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara