Dolar

42,5077

Euro

49,5433

Altın

5.764,04

Bist

11.007,37

Naci Görür, güney illeri sallayan depremler sonrası uyardı

Akdeniz'de aynı bölgede art arda dört deprem meydana geldi. KKTC, Antalya ve Adana'da hissedilen depremler sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür uyarıda bulundu.

3 Hafta Önce Güncellendi

2025-11-12 17:23:57

Naci Görür, güney illeri sallayan depremler sonrası uyardı

Akdeniz'de aynı bölgede art arda dört deprem oldu.

Kıbrıs Adası'nın güney batısında meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 5,2 olarak açıklandı.

Saat 12.31'de meydana gelen deprem, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Antalya ve Adana'da da hissedildi.

Bu depremden beş dakika sonra saat 12.36'da aynı bölgede 3,5 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha oldu.

Yine aynı bölgeye yakın bir noktada saat 12.41'de 4,8 büyüklüğünde üçüncü deprem gerçekleşti.

akdenizdedeprem-681335

Bu deprem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hissedilirken saat 12.59'a gelindiğinde bu kez 4,2 büyüklüğünde dördüncü deprem gerçekleşti.

OLUMSUZLUK BİLDİRİLMEDİ

AFAD verilerine göre, dört deprem de 16 ila 14 kilometre derinlikte meydana geldi.

Sosyal medyada birçok kullanıcı depremleri hissettiğine ilişkin paylaşım yaparken, bölgeden şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmedi.

NACİ GÖRÜR'DEN HELEN-KIBRIS ZONU UYARISI

Yer bilimci jeolog Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin ardından bir paylaşım yaparak Helen-Kıbrıs Zonu'na dikkat çekti.

Depremlerin, Doğu Anadolu Fay Zonu'nun devamı niteliğinde olan ve Kıbrıs'ın güneyine devam eden Helen-Kıbrıs Zonu'nda gerçekleştiğini söyleyen Naci Görür, "Depremlerin geleceği belliydi." dedi.

Naci Görür, "6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri bu bölgeye çok stres yüklemişti." ifadesini kullandı.

NTV

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara