Dolar

32,2422

Euro

34,9821

Altın

2.419,12

Bist

10.676,65

Müyesser Yıldız kimdir? Müyesser Yıldız neden tutuklandı?

Odatv Ankara haber müdürü Müyesser Yıldız kimdir ve neden tutuklandı? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-08 11:01:02

Müyesser Yıldız kimdir? Müyesser Yıldız neden tutuklandı?

1963 yılında Adıyaman'ın Besni ilçesinde doğan Müyesser Yıldız, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda eğitim gördü.

Gazeteciilk hayatına Bulvar gazetesi ile başlayan Yıldız, gazetenin kapatılmasının ardından Tercüman gazetesine geçti. Daha sonraları ise Günaydın, Akşam gazetelerinde ve Nokta dergisinde çalıştı. Halen Odatv'de çalışmaktadır.

2012 Haziran ayında 16 ay tutuklu bulunduğu Odatv davasından tahliye oldu.

Müyesser Yıldız neden tutuklandı?

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız bu sabah gözaltına alındı. Müyesser Yıldız'ın evinde polislerin arama yaptığı belirtildi. Müyesser Yıldız'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı “Askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Müyesser Yıldız ile birlikte aynı dosya kapsamında İstanbul'da görevli E.B. isimli bir TSK personeli ile Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Müyesser Uğur Yıldız'ın kendi adına kayıtlı telefondan 'Askeri casusluk' suçu kapsamında askeri personel olan E.B. ile suç içerikli görüşmeler yaptığı belirlendi. İkilinin Türkiye'nin uzun süredir irtibat halinde oldukları, askeri suç içerikli 29 ayrı eylemlerinin bulunduğu, son olarak ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin Libya'daki birlikleriyle ilgili kritik görüşmeler gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Soruşturma kapsamındaki suçlamalar arasında, Türkiye'nin Libya ve Suriye Idlib'deki savaş planlarının "Askeri Casusluk" maksadıyla sızdırılmasının da olduğu öğrenildi.

Haber Ara