Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Murat Kurum söz verdi İmamoğlu apar topar düzeltmeye gitti

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, başkan seçilmesi halinde ilk iş olarak İBB'de veya iştirak şirketlerinde çalışanların ücret sıkıntılarının çözüleceğini ifade etmişti. Kurum'un bu adımı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), alelacele çalışanların maaş ve promosyonları konusunda adım attı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-02 23:59:00

Murat Kurum söz verdi İmamoğlu apar topar düzeltmeye gitti

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 17 Ocak günü yaptığı açıklamada, "Bir haftadır gittiğim her yerde benzer şikayetlerle karşılaşıyorum. İBB'de veya iştirak şirketlerinde çalışan emekçi arkadaşlarım yanıma geliyor, özlük hakları ve maaşları konusundaki sıkıntıları ifade ediyorlar. Kimsenin şüphesi olmasın. Emekçi kardeşlerimizi ezdirmeyiz. Göreve geldiğimizde İBB ve iştiraklerde çalışanlarımızın özlük hakları ve maaşlarının İyileştirilmesi için hemen adım atacağız. 1 Nisan'ı bekleyin." ifadelerini kullanmıştı.

bbbbbbbbb

Ardından sosyal medyada bu konuyla alakalı bir paylaşım yaptı. "1 Şubat'ta Nisanda göreve geldiğimizde İstanbulluların daha mutlu, daha refah bir yaşam sürmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız." diyen Kurum, "İBB çalışanlarımızın hakkını biz koruyacağız. Çalışanlarımızın yıllardır ciddiyetsizlikle ele alınan özlük haklarını koruyacak ve promosyon konusunda yaşanan hak gaspını gidereceğiz. Çalışanlarımız rahat olsun. 1 Nisan itibarıyla, şeffaf ve hakkaniyetli bir şekilde süreci biz yönetecek ve tamamlayacağız. Herkes hakkını alacak!" diye konuştu.

İmamoğlu'ndan maaşlara iyileştirme

Murat Kurum'un vaadi sonrası CHP yönetimindeki İBB, alelacele çalışanların maaş ve promosyonları konusunda iyileştirme yapılacağını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ocak ve Mart dönemi artışlı tüm çalışanlarımıza taban ücret uygulaması ve maaşlarına da yüzde 10 İyileştirme yapılmıştır. 5 yıllık onurlu hizmet dönemimizin bir teşekkürü olarak da memurlarımıza 2024 Şubat ayına özel 1 maaş ikramiye verme kararı aldık." dedi.

ggcbgcngc

Kurum: Alelacele adım atmak zorunda kaldılar

İBB emekçilerine verdiği sözü mevcut İBB yönetiminin apar topar uygulamaya koyması sonrası açıklama yapan Kurum, "Mevcut İBB yönetimi açıklamalarımız üzerine alelacele İBB çalışanlarının maaş ve promosyonu konusunda adım atmak zorunda kaldı. İBB çalışanlarımız adına sevindim ancak çalışanlarımız emin olsun ki göreve geldiğimiz an çok daha iyi şartlarda ve ücretlerde çalışmalarına devam edecekler." dedi.

kkkkkkkkkk

 

Haber Ara