Dolar

32,4706

Euro

34,8623

Altın

2.437,88

Bist

10.082,77

Muharrem İnce, Rahmi Turan ve Talat Atilla’ya dava açıyor!

‘Saray’daki CHP’li’ tartışması, siyaset gündemindeki yerini korurken, CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü iddia eden Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan ve Talat Atilla’ya bugün ceza ve tazminat davası açacağını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-26 10:57:14

Muharrem İnce, Rahmi Turan ve Talat Atilla’ya dava açıyor!

CHP'de sular durulmuyor. CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü iddia eden Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan ve Talat Atilla'ya bugün ceza ve tazminat davası açacağını açıkladı. İnce, “CHP Genel Merkezi'nin de dava açması gerekiyor” dedi.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre İnce, “Avukatlarıma ‘Üç kuruşluk dava açın' dedim. Avukatlarım yanlış olacağını kaydederek, ‘Takdirini bize bırak' dedi. İftiraya uğradım” diye konuştu. 

CHP Genel Merkezi'ni de dava açmaya davet eden İnce, “Onlar neden dava açmıyor? Talat Atilla yalan söylüyorsa dava açmalılar. Ben kaynağın CHP'li olup olmadığını bilemem. Onu CHP yönetimi bulacak” ifadesini kullandı.

İNCE: BİR SÜRE KONUŞMAYACAĞIM

HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı ise, Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile görüştüğü iddiaları ile gündeme gelen Muharrem İnce'ye bundan sonra ne yapacağını sordu. Yalova'daki köyünde olduğunu söyleyen İnce, “Her şeyi buradan izliyorum Hiç konuşmuyorum ve bir süre konuşmayacağım” yanıtını verdi.

İnce, “Benim yeni bir şey söylediğimi iddia eden olursa yalandır Nagehan Hanım. Bir süre siz gazetecilere konuşmayacağım. Ben susacağım ve şimdilik bekleyeceğim” dedi.

ÖZKOÇ'TAN İNCE'YE TEPKİ: KANITLAMAZSAN NAMERTSİN!

Bu arada son günlerin en çok tartışılan konusu ‘Erdoğan ile görüşen CHP'li' iddiası ile ilgili olarak açıklamalar peş peşe geliyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP'li Muharrem İnce'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

Twitter'dan Muharrem ince'ye çağrıda bulunan Özkoç, ''Kanıtın varsa konuş, yoksa sus! İnce dedikodun tamamen yalandır. Bu iddiayı kanıtlamazsan namertsin!" dedi.

Muharrem İnce, önceki gün Yalova'da yaptığı basın toplantısında ''Dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi'nde üretilmiştir, bunu rakiplerim değil, partideki küçük bir grup üretmiştir'' demişti.

CHP, KRİZİ SOĞUMAYA BIRAKTI

Öte yandan CHP yönetimi, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı'nda "CHP'li önemli isimle görüştüğü ve partinin başına geçmesini istediği" yönündeki iddiasını yazması ve arkasından bu ismin partinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce olduğu yönündeki açıklamasıyla başlayan krize karşı izlenecek taktikleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında tartıştı.

CHP Lideri Kemal Kılıçcdaroğlu'nun partiye yönelik yeni kumpas girişimlerinin olabileceği uyarısında bulunduğu ve "kavgadan, tartışmadan uzak durun, işinize bakın" mesajı verdiği belirtilirken, polemiklerden kaçınılarak sürecin "soğumaya" bırakılması kararlaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre MYK toplantısında, kumpas iddialarıyla ilgili, kişisel olarak hedef gösterilenler dışında, tek elden açıklama yapılması görüşü benimsenirken; Muharrem İnce'nin, tüm MYK'yı "zan altında" bırakmak yerine, kendisine kumpas kurulduğunu iddia ettiği isimleri açıklaması gerektiği değerlendirmesi yapıldı.

“İNCE'YE DİSİPLİN DÜŞÜNÜLMÜYOR”

Partide İnce hakkında disiplin mekanizmasının çalıştırılması düşünülmüyor. Buna gerekçe olarak, disiplin sürecinin işletilmesinin İnce'nin "bana kumpas kurdular" iddiasını doğrulamak anlamına geleceği ifade ediliyor.

MYK'de de disiplin konusunun gündeme gelmediği ifade eden bir parti yöneticisi, "Hepimiz parti hukuku karşısında eşitiz. Benim hukukumla onun hukuku aynı. Yarın çıkar biri partiyi zora sokacak bir iş yapar, tüm üyeler için ne ise onun içinde aynı süreç işler" diyerek, bu konuda özel bir çaba içinde olmayacağını vurguluyor.

 

Haber Ara