Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Muharrem İnce: Rahmi Turan aradı, özür diledi

Muharrem İnce, 'Beştepe'ye çıkan CHP'li' iddiasıyla kendisini hedef gösteren gazeteci Rahmi Turan'ın kendisini aradığını ve özür dilediğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-28 09:42:39

Muharrem İnce: Rahmi Turan aradı, özür diledi

Muharrem İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık sorunları olduğunu, bu sorunları yaşarken Talat Atilla'nın bu haber yüzde yüz doğru diyerek kendisini oyuna getirdiğini” söyledi. “Aklandınız artık, buna sevindim, sizden tekrar özür diliyorum” dedi."

38_3

NELER YAŞANDI?

Sözcü yazarı Rahmi Turan, "Beştepe'de Erdoğan'la görüşen CHP'li" başlıklı yazısında, bir CHP'linin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı'nın yalanladığı habere ilişkin Kılıçdaroğlu'nun "doğrudur" açıklaması yapmasının ardından iddiayı ortaya atan Rahmi Turan, kayanğıın gazeteci Talat Atilla olduğunu söyledi.

Atilla, haberi Kılıçdaroğlu'na "bir şekilde doğrulattığını" iddia etse de kaynağını açıklamadı.

İddianın Rahmi Turan'ın dışında Uğur Dündar'a da iletildiğini fakat Dündar'ın bunu yayınlamadığını Uğur Dündar söyledi.

İddiaların ardından kendisine Genel Merkez tarafından kumpas kurulduğunu söyleyen Muharrem İnce ile Kılıçdaroğlu ve ekbili arasında gerilim yaşandı. CHP'deki kaynağın kim olduğu düşünülürken, Tuncay Özkan iddiaları gündeme geldi. Uğur Dündar bu haberi yalanladı.

İnce, Rahmi Turan hakkında 5, Talat Atilla hakkında ise 3 kuruşluk manevi tazminat davası açıkladı. Fakat iddiayı kimin ortaya attığı konusunda gerçeğin ortaya çıkarılmasına ilişkin açıklamalarını sürdürdü.

Bu sırada gerçekleştirilen CHP MYK toplantısında İnce'nin tutumunun partiye zarar verdiği sıklıkla gündeme geldi.

İnce de dün (27 Kasım) Hürriyet için kaleme aldığı yazıda "Ben partimin bu olaydan daha fazla yara almaması için konuyu kapatıyorum. Avukatlarım dava dilekçesini hazırladı. Konuyla ilgili son sözü artık yargı söyleyecektir. Eğer bu yalanlarda tek sorumlu Rahmi Turan ve Talat Atilla ise partinin de bu kişiler hakkında, en başta da Sayın Genel Başkan'ın dava açmasını beklerim" dedi.

Haber Ara