Dolar

32,3762

Euro

34,7786

Altın

2.394,49

Bist

10.238,61

MSB'den Tuzla Piyade Okulu açıklaması

Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve 7 askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan olaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-20 12:58:15

MSB'den Tuzla Piyade Okulu açıklaması

Tuzla Piyade Okulu'ndaki bir grup teğmen arasında yaşanan olayla ilgili yeni iddialar gündeme geldi. Okuldaki öğrenciler arasında ele geçen WhatsApp yazışmalarında Ümit Özdağ'ın da adı geçiyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre 'Atatürkçülük' maskesi arkasına gizlenen ve kışlada namaz kılan personelleri fişledikleri iddia edilen teğmenlerin, dindar subayların fotoğraflarını da WhatsApp gruplarında paylaşarak hedef gösterdiği ifade edilmişti.

Bakan Yaşar Güler, konuyla ilgili daha önceki açıklamada "Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay 10 Kasım'da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve “toplu iğnem yok onun için takamadım” gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu'nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir." demişti.

YENİ ŞAFAK'IN HABERİ

Yeni Şafak'ın paylaştığı WhatsApp yazışmalarına göre, cuntacı teğmenler, TSK içindeki sözde tarikatçıları kamuoyunun gündemine getirmek için gruplarda planlar konuşuldu.

67b565b3-5vfeol9wh7uf4c9j2o9nq_1

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da adının geçtiği yazışmalar gündemde...

8502611b-1wvjknrgm0k5z07zdqrypx

BU İŞİ ÜMİT ÖZDAĞ ÇÖZER!

*A.R.I: Anlatmak

istediğim, birileri vasıtası ile bu kamuoyuna taşınmalı, o zaman belki bir sonuç alabiliriz.

*B.: Hangi ortama ne

şekilde taşıyacağım önemli, taşımak zor değil.

*A.R.I: Arkadaşlar bence bu iş kanunlarla çözülecek değil, kamuoyu oluşturmamız lazım. Bence bunu iyi yapacak, muhalefete de iletecek kişi

Erhan Kaleli'dir... (Zafer Partisi eski genel başkan danışmanı)

*M.A.: Ümit Özdağ bu işi çözer...

10 Kasım'dan sonra yaşanan olayla ilgili CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 23 Kasım'da olayı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerine hakaretler yağdıran teğmenler, “tarikatçı” diye fişledikleri subayları “devran dönünce asmakla”, “kılıçla kesmekle”, “öldürmekle” tehdit etti.

İşte 3 ayrı WhatsApp grubundaki o yazışmalardan bazıları:

67b565b3-5vfeol9wh7uf4c9j2o9nq

"İLK FIRSATTA SİZİ YOK EDECEĞİZ"

* B.: İnşallah Suriye'ye bizim tabura gelir birisi.

Tam kim vurduya gidecek yer burası.

* R.: Suriye'ye filan gerek yok. Gördüğün yerde dalacan,

fişleyecen p... (küfür)

* S.P.: Şu ana kadar böyle gruplar hep oldu. Sonra yok edildiler, yine yok edilirler.

* Ö.T.: Bunları da sileceğiz. O zaman gelecek, bu devran dönecek, o zaman bakın ne oluyor o... evlatları.

* B.A: Bence dilekçeyle uğraşmak boş. Direkt bunların gırtlağına bizzat çökmek gerek.

* H.K.: Kuzey Irak'ta biriniz filan yanıma düşer, onu teröristten önce ben g...n s... (küfür) Büyüklerinize abilerinize ismimi verebilirsiniz.

* A.C.K: P...n (küfür) yemeğine ufak ufak siyanür katacaksın, yavaş yavaş ölecek p...

* İSİMSİZ: Biz bunları açıkça tehdit ettik.

* K.: Cumhuriyet karşıtı imamlar asıldığı gibi sizi de sallandıracağız dedik.

* A.: O bazı cemaatçi o... ç... (küfür) bugün devletin imkanları arkanızda olabilir ama ilk fırsatta sizi yok edeceğiz.

* İSİMSİZ: Kanka üstten bir tepki yok, halktan bir tepki yok, ne yapacağız, okulun verdiği kılıçlarla keselim adamları o zaman başka çözüm kalmadı.

f60d7366-gy11qq2pirtnislhtmqxmq

CEMAATLERE KÜFÜR

Sosyal medya grubundaki tarikatlar, cemaatler, ümmetçiler hakkınfa yazılamayacak kadar galiz küfürler savruldu ve namaz kılan subaylardan tarikatçı olmadıklarını ispatlamaları için açıklama yapmaları istendi.

235bf8c8-4bbv3in9eq93y6ydu7clb_1

İŞTE O YAZIŞMALARDAN BAZILARI

* M.C.: O... evlatları cemaatlerinizi s... t... süreceğiz bir gün.

* T.B.: O... çocuğu cemaatçileri Atatürk büstüne secde ettirmek bana nasip olmadan ölmeyeyim, en büyük dileğim bu saatten sonra.

* E.S.: Ya benim anlamadığı bu o... ç... cemaatçilere sövüyoruz. Lan beyniniz yok anladık, ananız da mı yok o... çocukları, çıksanıza ortaya.

* Ö: “Yallah Arabistan'a” diyeceğim, Arabistan bile almaz bunları.

* B.I.: Anaları istememiş, cemaate yollamış, o... çocuklarını Arap çölü ne yapsın.

* B.B.: Ne kadar Atatürk düşmanı o... ç... varsa s... gitsin medresesine şeyhiniz ... sizi.

* B.Y.: Tarikatçılara sövdüm diye yargılanacaksam şeref madalyası sayar göğsümde taşırım anlayının... (küfür)

* M.T.: TSK'da ümmetçilik yapanlara sövüyoruz. Ümmetçiliği sivilde yapan da var.

"TEK TEK ADIM ADIM FİŞLEYELİM"

3 ayrı WhatsApp grubunda ilk dikkat çeken şey, dindar olduğu iddia edilen subayların, adım adım fişlenmesi oldu.

* T.Ü.: Abi devreden şüphelendiğimiz 40'a yakın adam vardı, mescitte toplu namaz kılma... Komutanlara ilettik, isimlerini verdik ama bir şey olmadı.

* M.B.: İsim verin biz de bilelim.

* T.Ü.: Diğer sınıf okulları da kendi içlerinde olanları çektiler.

* C.Ç: Bu ne a... k... (küfür) mescit değil cami yapmışlar.

"GİZLİCE TAKİP EDİYORUZ"

Gruplarda el yazısı ile hazırlanmış fişleme listesi de dikkat çekti.

* H.C.G: Sakin olun daa. Analarını hocalarını s.... (küfür) deyip durmayın, not alın, günün birinde illa ki kullanırsınız uzak olmayan gelecekte... Tek tek fişleyelim, adım adım, ileride herkes üzerine düşeni yapacaktır.

* A.Ş.: (İki teğmenin ismi paylaşılıyor) 2 i... (küfür) daha ifşaladık.

* D.U.: Liste güncellensin U.A. da var. (Fişleme listesine 1 kişi daha ekleniyor)

* B.U.: (Başka bir cuntacıdan gelen mesajı paylaşıyor. Mesajda şu ifadeler kullanılıyor) Biz gözümüze çarpanı gizlice takip edip çıkarmaya çalışıyoruz.

* U.: Bu p... (küfür) ifşalayan herkese teşekkür ederim. Bu saydığınız isimlerin yarısını bilmiyordum.

* M.S.A: Alt sınıflarda olanlar varsa onların da ismini atın beyler.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde üstlenmiş olduğu tüm görevleri büyük bir azim, kararlılık ve başarıyla yerine getirmektedir.

Binlerce yıllık köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip kahraman ordumuzun ve askerliğin temeli disiplin üzerine kurulmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu Madde 13'te belirtildiği üzere “Disiplin: Kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat ve astının ve üstünün hukukuna riayet demektir. Askerliğin temeli disiplindir.”

Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; temel değerlerini sarsacak, disipline aykırı ve askerî hiyerarşiyi bozan, bozabilecek hiçbir kişi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedî başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, sonsuzluğa uğurlanışının 85'inci yıl dönümünde Piyade Okul Komutanlığında vuku bulan hadiseye ilişkin, disipline aykırı her olay ve durumda olduğu gibi, adli soruşturmaya ilave olarak derhâl idari soruşturma başlatılmıştır.

İlgili mevzuat çerçevesinde millî anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda günün anlam ve önemine uygun şekilde davranmak disiplinin bir gereğidir. Mevzuata uygun davranmamak nasıl disiplinsizlik ise buna karşı görev, yetki ve sorumluluğu dışında suç teşkil edecek nitelikte müdahale etmek ya da davranışta bulunmak da disiplinsizliktir.

Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu Madde 29'daki “Disiplinsizlik veya suç teşkil edebilecek bir fiili nedeniyle hakkında yapılan inceleme ve araştırmanın emniyetli ve sıhhatli olarak devam etmesi amacıyla, görevi başında kalmasında sakınca görülecek subay, astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş ve erler idari izinli sayılarak görevinden geçici olarak uzaklaştırılabilir.” amir hükmü uyarınca, olaya sebebiyet veren personel hakkında Geçici Görevden Uzaklaştırma Kararı alınmıştır.

Bu olayla ilgili olarak kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan durumun aksine, henüz tesis edilmiş nihai bir disiplin işlemi bulunmamaktadır. Yüksek Disiplin Kurulu süreci ve adli soruşturma tamamlanıncaya kadar bu konuyu farklı noktalara çekmek, eğer bilgisizlikten kaynaklanmıyorsa, kamuoyunda olumsuz algı yaratarak Türk Silahlı Kuvvetlerine zarar verme amacı taşımaktadır."

Haber Ara