Dolar

32,4074

Euro

34,5664

Altın

2.381,02

Bist

10.045,74

Molnupiravir nedir? Molnupiravir koronavirüsü tedavi eder mi?

Molnupiravir nedir ne işe yarar? Koronavirüs tedavisinde her geçen gün yeni bir ilacın adın duyuluyor. Şimdi ise Molnupiravir adlı ilacın korona virüsün gelişmesini ve bulaşmasını önlediği iddia edildi. Peki Molnupiravir nedir? ABD'de yapılan korona virüs araştırması Molnupiravir adlı ilacın salgınla mücadelede mucize olarak nitelendirilebilecek sonuçlarını açıkladı. Molnupiravir koronavirüsü tedavi eder mi? Araştırma sonuçlarına göre Molnupiravir'in 2 günlük tedavi ile virüsün yayılmasını önemli şekilde durdurduğu açıklandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-18 07:43:38

Molnupiravir nedir? Molnupiravir koronavirüsü tedavi eder mi?

Korona virüs salgınını durdurmak için bilim insanları canla başla çalışmaya devam ediyor. Bir yandan aşı çalışması bir yandan da ilaç çalışmaları sürüyor. Son yapılan duyuruya göre Molnupiravir adındaki ilacın koronavrüsü durdurduğu iddia edildi. Peki Molnupiravir nedir? EIDD-2801 ya da diğer adıyla Molnupiravir koronavirüsü tedavi eder mi?

ABD'de bilim insanları Molnupiravir adında yeni bir ilacı korona virüse karşı test etmeye başladı. Testler ve klinik araştırmalarla Molnupiravir'in SARS-CoV, MERS-CoV, SARS-CoV-2 gibi corona virüs türleri üzerinde etkisi denendi. Fareler üzerinde denenen ilacın ilk sonuçları herkesi sevindirdi. Sadece 2 günlük tedavi sonrasında ortaya çıkan sonuç mucize olarak adlandırılabilir. Molnupiravir klinik denemelerde virüsün replikasyonu üzerinde etkili oldu ve akciğer dokusu içerisindeki bulaşıcı parçacıkların sayısını önemli ölçüde azalttı.  Hem önleyici hem de tedavi edici etkisi oldukça umut verici bu ilacın faz 2-3 denemeleri sürüyor.

Molnupiravir nedir?

Molnupiravir'ı n sonuçlarının umut verici olmasıyla dünyada milyonlarca kişi Molnupiravir ilacının detaylarını sorgulamaya başladı. Milyonlarca kişi Molnupiravir nedir? Molnupiravir koronavirüsü tedavi eder mi? sorusunun yanıtını aramaya başladı. İşte Molnupiravir'e dair detaylar...

Molnupiravir, ağızdan aktif olan ve influenza tedavisi için geliştirilmiş deneysel bir antiviral ilaçtır. Sentetik nükleosit türevi N4-hidroksisitidinin bir ön ilacıdır ve viral RNA replikasyonu sırasında kopyalama hatalarının eklenmesi yoluyla antiviral etkisini gösterir.

Osman Müftüoğlu Molnupiravir için şunları söylemişti:

Molnupiravir nedir? sorusu üzerine Osman Müftüoğlu yaptığı açıklamada şunları dedi: Henüz Faz 1 ve Faz 2 çalışmaları süren bu yeni ilacın, koronavirüsün bedende yayılmasını en geç 24 saat içerisinde tamamen durdurabileceği öne sürülüyor. Bilindiği gibi, halen geliştirilen aşılar pandemide sadece koruyucu amaçla kullanılıyor. Tedavi için elimizde hâlâ bu virüse yüzde 100 etkili olduğu kanıtlanmış herhangi bir ilaç yok.

Haber Ara