Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MİT'ten MOSSAD operasyonu: Bilgi satan hainlere operasyon

MİT, İsrail gizli servisi MOSSAD'a para karşılığında bilgi satan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. İstanbul ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 7 şüpheli bilgi satma iddiasıyla kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerin edindikleri bilgileri özel dedektifler vasıtasıyla MOSSAD'a saatıkları belirlendi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-02 10:39:48

MİT'ten MOSSAD operasyonu: Bilgi satan hainlere operasyon

Edindikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla İsrail gizli servisi MOSSAD'a sattıkları tespit edilen 7 şüpheli, MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

Yine edinilen bilgilerde MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettirdiği belirlendi.

Çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü saptandı.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüphelinin de edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı tespit edildi.

1095781-995744514

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.

MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

Haber Ara