Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MİT, Fransız şirketin sakladığı PKK yuvasını vurdu

MİT son üç günde de PKK/YPG'nin Halep, Haseke ve Rakka'da terör merkezi haline getirdiği, aralarında kritik altyapı tesisi ve sözde yol kontrol noktalarının bulunduğu onlarca hedefi imha etti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-15 17:38:48

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin kuzeyinde Halep'in Aynularap ilçesinde, Fransız çimento şirketi Lafarge'a ait tesisin bulunduğu yerleşkenin bir bölümünde yuvalanan PKK/YPG'lilere ait stratejik hedefi vurdu.

2013-2014 yıllarında terör örgütü DEAŞ'ı finanse ettiği ortaya çıkan Fransız çimento şirketi Lafarge'ın tesisinin yer aldığı yerleşkeyi, bir diğer terör örgütü PKK/YPG, 2015'ten bu yana sözde askeri karargah olarak kullanmaya devam ediyor.

AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, MİT, pazar günü öğle saatlerinde Aynularap'ın güneyindeki yerleşkenin bir kısmına yuvalanan terör örgütü PKK/YPG'lilere ait noktayı hedef aldı.

MİT son üç günde ayrıca PKK/YPG'nin Halep, Haseke ve Rakka'da terör merkezi haline getirdiği, aralarında kritik altyapı tesisi ve sözde yol kontrol noktalarının bulunduğu onlarca hedefi imha etti.

Haseke'nin Rumeylan beldesinde Avde petrol sahası, Kamışlı'da terör örgütünün Ali Ferro yolundaki merkez binası, Kahtaniyye, Malikiyye, Rumeylan'da PKK/YPG'lilerin terör eylemlerine kaynak sağlayan petrol ve doğal gaz tesisleri vuruldu.

Hedef alınan PKK/YPG'ye ait bazı tesislerin altında ise örgütün tünel ağının giriş ve çıkış noktaları yer alıyor.

LAFARGE'IN DEAŞ'I FİNANSE ETTİĞİ BELGELENMİŞTİ

Anadolu Ajansı (AA), 7 Eylül 2021'de Fransız şirketi Lafarge'ın, terör örgütü DEAŞ'ı Fransız istihbaratının bilgisi dahilinde finanse ettiğini kanıtlayan belgeleri yayımlamış, söz konusu belgeler, dünya genelinde geniş yankı bulmuştu.

Haber Ara