Dolar

32,2734

Euro

35,0993

Altın

2.475,89

Bist

10.422,75

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Ankara'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Mısırla açtığımız yeni sayfayı ortak projeler ve başarı öyküleriyle doldurmak istiyoruz.' ifadesini kullandı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-04-13 19:00:42

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Ankara'da

Ankara'da bulunan Bakanı Şukri, Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. İkin bakan ortak basın açıklaması yapıyor.

- Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

(Türkiye- Mısır ilişkileri) Bizim ilişkilerimizi yeniden canlandırmamızdan bu yana bölgeye olumlu etkilerinin olduğunu görüyoruz. Filistin davasından bahsettik bu konuda da düşüncelerimiz aynı. Dolayısıyla Filistinli kardeşlerimizin hakları ve İsrail'e verilecek mesajlar bakımından da etkisini görüyoruz. Ayrıca Libya'da aslında ilişkilerimiz soğukken biraz güvensizlik vardı. Yani oradaki faaliyetlerimiz hakkında kuşkular vardı, eleştiriler de vardı. Fakat diyalog başladıktan sonra aslında nihai amacımızın aynı olduğunu gördük. (Mısır ile) Bundan sonra Libya konusunda daha yakın işbirliği içinde çalışacağız." 

- PKK, Avrupa Birliği terör listesinde. Yine Fransa'da da terör örgütüdür. Maalesef Fransa'da senatörler, milletvekilleri bu teröristlerin temsilcileriyle bir araya geliyorlar. Fransa çıksın açıkça ‘PKK'yı terör örgütü olarak tanımıyorum' desin.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-Türkiye-Mısır ilişkilerinin daha da aktifleştirilmesi ve her alanda yükselmesi için arkamızda güçlü bir siyasi irade var.

-10 milyar dolarlık ticareti artırmak için iki hükümet de çalışacak..

-(Türkiye ile) Libya ile ilgili ortak irademiz var. Halkın iradesini yansıtacak bir hükümetin kurulması ve Libya'nın toprak bütünlüğünün korunması konusunda hemfikiriz.

'Biz Türkiye olarak her türlü terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Avrupalıların sahiplendiği örgütlerle de mücadele etmeye devam edeceğiz.'

"Hiç şüphesiz enerji konusunda iş birliğimiz var. Türkiye, en fazla Mısır'dan LNG ithal eden ülkelerden biridir. Burada yatırımları var. Biz istiyoruz ki bütün alanlarda iş birliği artsın. Özellikle enerji alanında bu aynı zamanda yenilenebilir enerji konusunda da bunu istiyoruz. Potansiyel var. "

Ayrıntılar geliyor...

Haber Ara