Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Milli Savunma Bakanlığı: Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyareti usule uygun değil

Milli Savunma Bakanlığından Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretine ilişkin açılama yapıldı ve 'Tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir' ifadeleri kullanıldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-02 19:51:10

Milli Savunma Bakanlığı: Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyareti usule uygun değil

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Milli Savunma Bakanlığı, bugün Anıtkabir'de icra edilen törende, katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edildiği, konuya ilişkin ilgili personele uyarıda bulunulduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Anıtkabir'de düzenlenen bütün törenlerin "Anıtkabir Hizmetleri Yönergesine" uygun olarak icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bugün Anıtkabir'de icra edilen törende, törene katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir. Konuya ilişkin ilgili personel ikaz edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

HAKAN ÇELİK: ZİYARET, İZİN VERİLMEMESİNE RAĞMEN GERÇEKLEŞTİRMİŞ

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Posta Gazetesi Yazarı Hakan Çelik, Anıtkabir Komutanlığı'ndan aldığını söylediği bir bilgiyi paylaştı. Buna göre İmamoğlu'na "bu sıfatı kullanamayacağı" söylenmiş. İşte Çelik'in açıklamaları:

"Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla Anıtkabiri ziyaret etme isteğini Anıtkabir Komutanlığı'na iletmiş. Bu tarz ziyaretlerin Komutanlığa bildirilmesi gerekiyor. Fakat Komutanlık, 'YSK tarafından resmi bir karar olmadığı için ziyaretin bu çerçevede yapılmasının mümkün olmadığını' İmamoğlu'na iletmiş. İmamoğlu da bunun üzerine, edindiğim bilgiye göre CHP'li bir heyetle ziyareti gerçekleştirme kararı vermişler ve büyük bir topluluk halinde gelip, çelenk koyup, Komutanlık "Bu uygun değil" demesine rağmen deftere Belediye Başkanı ünvanıyla yazı yazıp imzalamış."

EKREM İMAMOĞLU ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ: BUNU YAPMAK İSTEMEZDİM AMA...

Ekrem İmmaoğlu, bugün Ankara'ya giderek Anıtkabir'i ziyaret etti.

İmamoğlu, seçim gündeminin sürdüğünü, bu süreçte hiç hoş olmayan ortamların yaşandığını ifade ederek, "Sabırla takip ediyorum ama sabır kadar inancım, kararlılığım en üst seviyede. Bunun bilinmesini istiyorum. Çok şey birbirine karıştı. Bu beni çok üzüyor. Neler karıştı derseniz, devletin imkanları, bakanları, kurumları, neye hizmet edeceğini şaşırmış durumda" diye konuştu.

"YSK, benim güvendiğim tek kurum. Sonuna kadar güveniyorum" diyen İmamoğlu, "Sandık tutanaklarım bugün sayın Yıldırım lehine bir sonuç verseydi, partim de 'Hayır kardeşim, kabul etmiyorum' deseydi, ben çıkar, 'Sayın Yıldırım, hayırlı uğurlu olsun, seçimi kazandınız' derdim. Aynı şeyi beklerim" dedi.

Anıtkabir defterini Belediye Başkanı şeklinde imzalanmasına ilişkin de açıklama yapan İmamoğlu, "Bunu yapmak istemezdim ama kendisini esefle takip ediyorum. Hala ısrarla İstanbul'da afişleri donatmak, asmak, bazen belediyenin görevlisi asmazsa başka türlü astırmak için çabalar ortaya koymak, yazıktır günahtır" değerlendirmesini yaptı.

İmamoğlu, bir gazetecinin "Seçim sonuçları için aksi durum olsa ne yapacaksınız?" şeklindeki sorusuna, "Aksi durum olmaz. Bu ülke büyük bir ülkedir, bu millet büyük bir millettir" cevabını verdi.

88_3

Haber Ara