Dolar

32,2558

Euro

34,6994

Altın

2.403,03

Bist

10.247,75

Milli Savunma Bakanlığı: Belirlenen hedefler ele geçirildi; harekât başarıyla sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı’na dair Twitter’dan bir açıklama yayımladı. Harekâtın gece boyunca devam ettiğini belirten bakanlık, “Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-10 12:31:22

Milli Savunma Bakanlığı: Belirlenen hedefler ele geçirildi; harekât başarıyla sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'na dair Twitter'dan bir açıklama yayımladı. Harekâtın gece boyunca devam ettiğini belirten bakanlık, “Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

kupur_42

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nın planlama ve icrasında sadece PKK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığını açıklayarak, sivillere, tarihi yapılara, dost/müttefik ülke unsurları ve çevreye zarar vermemek için her türlü hassasiyetin gösterildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Dün saat 16.00'da başlayan Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca planlandığı gibi icra edilmiş ve başarılı bir şekilde devam etmektedir. Barış Pınarı Harekâtı, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan 'meşru müdafaa hakkı' çerçevesinde Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Barış Pınarı Harekatı'nın planlama ve icrasında sadece PKK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmaktadır. Sivil/masum kişiler, harekât bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost/müttefik ülke unsurları ve çevreye zarar vermemek için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir" denildi.

TEL ABYAD'DAKİ TERÖR
HEDEFLERİ OBÜSLERLE VURULUYOR

Öte yandan Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'daki terör hedefleri obüs atışlarıyla vuruluyor.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine obüs atışları yapılıyor.

Zaman zaman yoğunlaşan atışlar sonrası bölgeden dumanların yükseldiği gözleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince obüs atışları aralıklarla sürdürülüyor.

 

Haber Ara