Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

MHP'li vekilden çocuk anne uyarısı

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, hızla yükselen çocuk anne konusunda uyarılarda bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-29 12:50:15

MHP'li vekilden çocuk anne uyarısı

MHP'li vekil Taşdoğan, kentte ‘çocuk anne' sorununun bulunduğunu ve sayının her geçen gün arttığını söyledi. Taşdoğan, son 18 aylık verilere bakıldığında 1605 çocuğun anne olduğunu söyledi.

MHP'li vekil, çocuk haklarının yok sayılmasının engellenmesi amacıyla TBMM çatısı altında bir komisyon kurulması ve ivedi şekilde bir düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.Gaziantep'in çevre sorunlarına da değinen Taşdoğan, hava kirliliği konusunda Dünya Sağlık Örgütü ve küresel ölçekler baz alındığında Gaziantep'te bir yıl içerisinde sınır değerlerin aşıldığı gün sayısının 120 ile 140 gün aralığında olduğunu da ifade etti.

Sınır değerlerin aşılması hususunun kaygı verici olduğunu vurgulayan Taşdoğan şunları söyledi:

"Hava kirliliği birçok hastalığı da tetiklemektedir. Özellikle solunum yolları ve kalp hastalıklarına yol açmaktadır. Hava kirliliğine neden olan kaynaklar evsel ısınma, araç yoğunluğu ve düzensiz sanayi işletmeleri başta gelmektedir. Sanayi şehri olan Gaziantep'in önemli sorunlarından birisi de ambalaj atıklarının kontrolüdür. Bu konuda çalışmalar olsa da yeterli düzeyde değildir."

Haber Ara