Dolar

32,3448

Euro

35,0981

Altın

2.310,54

Bist

9.079,97

MHP'den Fazıl Say'a Bahçeli tepkisi

Piyanist Fazıl Say, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tartışmalara dair 'Fotoğrafı çeken de Devlet Bahçeli' diyerek yaptığı paylaşım üzerine MHP'den sert tepki geldi. Tartışmalar sürerken, Fazıl Say kendisine yönelik eleştirilere ise Twitter’dan yanıt verdi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-26 09:38:23

MHP'den Fazıl Say'a Bahçeli tepkisi

İstanbul'da önceki gün yoğun kar yağışı sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir restoranda İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott'la yemekte olduğunun öğrenilmesiyle yeni bir tartışma yaşandı.

Piyanist Fazıl Say ise konuya dair Twitter'dan yaptığı paylaşımla, ilgili fotoğraflara göndermede bulunarak İmamoğlu çifti ile daha önceden çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak İmamoğlu'nun yemekte olmadığını iddia edip şu notu düştü:

“Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun dün gece bir restoranda görüldüğü yanlış haberdir. İşin gerçeği şudur; bu 4 kişi dün bütün gece diskoda çılgınlar gibi dans etmiş ve içmiş eğlenmiştir. Fotoğrafı çeken kişi de Devlet Bahçeli'dir! Salvador Dali'nin de selamları var!”

İmamoğlu'nun yemekte olmadığı iddiasında bulunan Fazıl Say, yine İmamoğlu tarafından yapılan açıklama ile yalanlanmış oldu.

MHP'DEN FAZIL SAY'A SERT TEPKİ

Fazıl Say'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de içine kattığı paylaşım üzerine MHP'den sert bir yanıt geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir Fazıl Say'a yanıtında şu ifadeleri kullandı:

“1-İcra ettiği sanatıyla meşgul olmasının kendisi ve camiası açısından daha faydalı olacak bir piyanistin, komiklikten öte lüzumsuz ve hadsiz beyanlarla siyasi yorumlarda bulunmaya kalkması Mesnevi'de hikayesi anlatılan tezeğe saplanmış, kuyruğu kalkık fareyi akıllara getiriyor.

2-Böyle olunca bu piyanistin, piyonist bir edayla Sayın Genel Başkanımıza dil uzatmaya yeltenmesi yerli yersiz öten horozları susturmak için bir parça yağ ile olan imtihanlarına varan akıbetlerini de hatırlatıyor.

3-Fazıl Say, bu yüzden sen sen ol, nasıl öteceğini iyi bil! Yoksa Maazallah sesim çıksın diye uğraşırken, o sesin başkaca ayıplarını ortaya dökmesin. Sanatçısın, sanatınla kal…”

Ekran Resmi 2022-01-26 09.39.37

FAZIL SAY'DAN ELEŞTİRİLERE İLK YANIT

Öte yandan tartışmalar sürerken, Fazıl Say kendisine yönelik eleştirilere Twitter'dan yanıt verdi.

Dünkü paylaşımının altına bir ek yapan Say, şu ifadeleri kullandı:

“New York'a yeni taşınmıştım. 1996 kışı. O günler, orada olanlar hatırlayacaktır o kışı. 2-3 gün kesintisiz kar yağmış, ardından dondurucu soğuklar başlamıştı. Haftalarca hayat durmuş, yolların hepsinin açılması günlerce sürmüştü. Bu New York'ta da böyle. Doğrusu; önemli olan ‘gayret'”.

“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”

Ünlü piyanist, bir sonraki paylaşımında ise şu sözlere yer verdi:

“Güzel günler göreceğiz, cennet ülkemizi insanların mutlu yaşadığı, gençlerin umutlarının olduğu, bir hale getireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunun uğruna da, bu çok ince ve çok yaralı çizgiden geçmek durumundayız, düşe kalka da olsa. Unutmayalım; birlikten güç doğar.”

1-AB7b

2-w7QN

Haber Ara