Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Mevlüt Çavuşoğlu: Terör örgütüyle bu kadar iç içe olduktan sonra ayrılmak da zor oluyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ADB'nin Suriye'den çekilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, ABD'nin çekilmede zorluklar yaşadığını gözlemlerdiklerini ifade etti. Terör örgütüyle bu kadar iç içe olduktan sonra ayrılmak da zor oluyor ifadelerini kullandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-09 11:43:32

Mevlüt Çavuşoğlu: Terör örgütüyle bu kadar iç içe olduktan sonra ayrılmak da zor oluyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk Dış Politikasındaki Son Gelişmeler" hakkında TBMM Dışişleri Komisyonunu bilgilendirdi.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararına değinen Çavuşoğlu, “Çekilmede ABD'nin zorlukları olduğunu görüyoruz. Terör örgütüyle bu kadar iç içe olduktan sonra ayrılmak da zor oluyor.” dedi.

Bugüne kadar İdlib mutabakatının uygulanmasında sorun yaşanmadığını ifade eden Çavuşoğlu, bundan sonra da yaşanmasını arzu etmediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Rusya ziyaretinin olacağını belirtti.

Kıbrıs sürecinde Avrupa Parlamentosu seçimlerinden dolayı müzakere başlamasının mümkün görünmediğini ifade eden Çavuşoğlu, “Sondaja karşı değiliz ancak KKTC'nin haklarını korumak zorundayız.” diye konuştu.

Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili Çavuşoğlu, “Her iki tarafın da çabaları var, ilişkileri güçlendirmek için adım atıyoruz.” dedi.

Haber Ara