Dolar

32,6402

Euro

34,9711

Altın

2.425,69

Bist

10.471,32

Merdan Yanardağ gözaltına alındı

TELE 1'deki programında PKK elebaşı Öcalan'ı öven açıklamalar yapması nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-06-26 15:55:15

Merdan Yanardağ gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında Merdan Yanardağ'ın terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Yanardağ'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

ÖCALAN HAKKINDA ÖVÜCÜ İFADELER

Yanardağ, siyasi mahkum' olarak bahsettiği bebek katili Öcalan hakkında, "70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." ifadelerini kullandı.

RTÜK: TELE 1 HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Merdan Yanardağ'ın canlı yayındaki sözlerinin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından açıklama yaptı. Şahin, Tele 1 hakkında inceleme başlatıldığını ifade etti.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

HDP'DEN YANARDAĞ'A DESTEK AÇIKLAMASI

HDP'den Yanardağ'ın gözaltına alınmasıyla açıklama geldi. Merdan Yanardağ'ı savunan HDP yönetimi, hükümeti suçladı.

FzjMpyPWcAAdINt

Haber Ara