Dolar

32,5554

Euro

34,9734

Altın

2.427,43

Bist

9.722,09

Mahir Ünal'dan Erdoğan'ın maaşı ile ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın maaşı ile ilgili iddialara AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan yanıt geldi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-06-23 14:45:54

Mahir Ünal'dan Erdoğan'ın maaşı ile ilgili açıklama

Siyasette ek bütçe tartışmaları devam ederken AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan bir açıklama geldi.

Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Cumhurbaşkanı'nın ödeneği emekli maaşlarına endeksli. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir talebi olmadı ancak emekli maaşlarının endeksli olmasından dolayı diğer emeklilere yapılan artış milletvekilleri, eski başbakanlar, eski cumhurbaşkanlarına yansıtıldı.

Ben buradan bir çağrı yapıyorum; Buyurun emeklilerin maaşlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza endeksli olmaktan çıkaralım. Sayın Kılıçdaroğlu açıklasın kendi maaşında ne kadar artış olmuş.

Bu son derece art niyetli ve çirkin bir açıklama. Bunun böyle olduğunu kendileri de biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu ile bu konu konuşuldu. Emekli olmuş, eski milletvekilleri, buraya geldiler ve bu konuda ortaya çıkacak mağduriyetten dolayı duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir talebi olmadığı halde 3 bin milletvekili ve ailelerinde ortaya çıkacak mağduriyet nedeniyle artışa onay verdi.

Milletvekili emekli maaşlarını, Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmaktan bunu çıkaralım demiştik. Buyursunlar, bunu Cumhurbaşkanı'nın ödeneğine endeksli olmaktan çıkaralım.

Haber Ara