Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kovid-19 aşılarından kaynaklanan ölümler açıklandı

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, uluslararası bir makalede Kovid 19 aşılarından kaynaklanan ölümlere ilişkin yapılan araştırma sonuçlarına dikkat çekti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-18 11:16:36

Kovid-19 aşılarından kaynaklanan ölümler açıklandı

Prof. Dr. Küçükusta, X hesabından yaptığı paylaşımda, pandemi döneminde tartışmalara sebep olan Kovid aşılarıyla ilgili makaleki şu ifadelere yer verdi:

"Kovid-19 aşıları ile miyokarditten ölüm arasında yüksek bir sebep-sonuç münasebeti muhtemeldir."

ABD merkezli Ulusal Biyomedikal Enformasyon sitesinde yer alan ve 4 uzman ismin imzaladığı makaleye sosyal medya hesabından dikkat çeken Prof. Dr. Küçükusta, Kovid 19 aşılarının ölümcül tehlikelerine dikkat çekti.

ESC Kalp Yetmezliği, Avrupa Kardiyoloji Derneği adına yayımlanan makaleye, kamuya açık tıbbi çalışmaların yayımlandığı PubMed sitesinden ulaşılabilir.

OTOPSİ BULGULARI AŞIDAN KAYNAKLANAN ÖLÜMLERİ DOĞRULADI

Söz konusu makalede şu kritik bilgiler paylaşılıyor:

"Ölümcül COVID-19 aşısının neden olduğu miyokardit vakalarında otopsi bulguları"

COVID-19 aşıları, bazı durumlarda ölümcül olabilen miyokardit ile ilişkilendirilmiştir. Bu sistematik çalışma, post-mortem (ölüm sonrası otopsi) analiz kullanarak, COVID-19 aşıları ile miyokardit kaynaklı ölüm arasındaki potansiyel nedensel bağlantıları araştırmayı amaçlamaktadır.

3 Temmuz 2023'e kadar, COVID-19 aşısının neden olduğu miyokarditi içeren yayınlanmış tüm otopsi raporlarının sistematik bir incelemesini gerçekleştirdik.

Olası bir ölüm nedeni olarak COVID-19 aşısının neden olduğu miyokarditi içeren tüm otopsi çalışmaları dahil edildi.

Her vakadaki nedensellik, kalp patolojisi deneyimi ve uzmanlığına sahip üç bağımsız doktor tarafından değerlendirildi.

Başlangıçta 1691 çalışma belirledik ve dahil etme kriterlerimiz için tarama yaptıktan sonra 28 otopsi vakasını içeren 14 makaleyi dahil ettik.

26 vakada etkilenen tek organ sistemi kardiyovasküler sistem oldu

İki vakada miyokardit, çoklu sistem inflamatuar sendromunun bir sonucu olarak karakterize edildi."

COVID AŞISI BAĞLANTILI ÖLÜM TESPİTLERİ

"Ortalama ölüm yaşı 44,4 olarak belirlendi. Son Kovid-19 aşısından ölüm zamanına kadar geçen ortalama gün sayısı sırasıyla 6,2 ve 3 gün olarak tespit edildi.

Her makalede sunulan klinik bilgilerin bağımsız olarak incelenmesiyle 28 ölüm vakalarının tamamının büyük olasılıkla COVID-19 aşısıyla bağlantılı olduğunu belirledik.

Bu derlemede bilinen COVID-19 aşısının neden olduğu miyokardit vakaları arasında görülen zamansal ilişki, iç ve dış tutarlılık, bunun patobiyolojik mekanizmaları ve buna bağlı aşırı ölüm; otopsi onayı, bağımsız karar verme ve Bradford Hill kriterlerinin uygulanmasıyla tamamlanmıştır.

Aşı miyokarditinin genel epidemiyolojisi, COVID-19 aşıları ile miyokarditten ölüm arasında nedensel bir bağlantı ihtmalinin yüksek olduğunu göstermektedir."

1_387

Haber Ara