Dolar

32,2018

Euro

35,0110

Altın

2.508,33

Bist

10.739,66

Koronavirüs nedeniyle sporcuların spor hayatı bitecek mi? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sporcuları da vurdu. Peki koronavirüse yakalanan sporcuların spor hayatı bitecek mi? Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap, merak edilen soruyu yanıtladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-25 16:33:07

Koronavirüs nedeniyle sporcuların spor hayatı bitecek mi? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve küresel bir salgına dönüşen koronavirüs nedeniyle 20 bine yakın kişi hayatını kaybetti, 400 bine yakın kişinin ise tedavi süreci devam ediyor. Öte yandan dünyayı etkisi altına alan virüs sporcuları da vurdu. Peki koronavirüse yakalanan sporcuların spor hayatı bitecek mi? Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap, merak edilen soruyu yanıtladı.

KORONAVİRÜSE YAKALANAN SPORCULARIN SPOR HAYATI BİTER Mİ?

Binlerce kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgını dünyaya hızla yayılmaya devam ederken, vaka sayısında da hızlı artış gözlemleniyor. Sık sık dünya medyasında yer alan ünlüler ve siyasetçiler de söz konusu Kovid-19 adlı virüse yakalanarak evlerinde karantinaya çekiliyor. Kimileri yaptırdıkları testlerin pozitif çıktığını sosyal medya hesaplarından doğrudan halka duyuruyor, kimileri ise medya aracılığı ile bunu yapmayı tercih ediyor.

Aralarında Hollywood yıldızları, Türk siyasetçiler, NBA oyuncuları, AB yetkilileri, prensler, devlet başkanları ve teknik direktörler de bulunuyor. Tüm dünyada hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgını, birçok sporcuyu da etkiledi.

Virüse yakalanan sporcuların yeniden kariyerlerine devam edip edemeyecekleri merak ediliyordu. Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Alpay Azap, bu soruya yanıt verdi.

"SPORCULARIN VÜCUT KAPASİTELERİ DAHA DA GELİŞMİŞ OLDUĞU İÇİN ONLARIN HASARSIZ İYİLEŞME ORANLARI ÇOK DAHA YÜKSEK"

Sporcularda koronavirüs salgını bulaşması sonrası kariyerlerine devam edip edememe sorusunu yanıtlayan Alpay Azap, "Ciddi bir hasar bırakmadığını biliyoruz. İyileşme dönemi 1-2 ayı da bulabilir. Taburcu olduktan sonra herhangi bir hasar kalmaksızın kişiler normal hayatlarına dönüyorlar. Sporcuların vücut kapasiteleri daha da gelişmiş olduğu için onların hasarsız iyileşme oranları çok daha yüksek" dedi.

Haber Ara