Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Körfez'e köprü geliyor: İşte İzmir'i bekleyen mega projeler

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, düzenlediği 'Proje Tanıtım Toplantısı' ile Ege'nin incisi İzmir'e yönelik projelerini kamuoyuna açıkladı. Açıklanan projeler arasında körfeze köprü, çevreyolu ve yeni konut yapımı gibi projeler bulunuyor. İşte Hamza Dağ'in İzmir ile alakalı olarak açıkladığı projelerin detayları...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-13 12:13:49

Körfez'e köprü geliyor: İşte İzmir'i bekleyen mega projeler

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, düzenlediği "Proje Tanıtım Toplantısı" ile Ege'nin incisi İzmir'e yönelik projelerini kamuoyuna açıkladı. Açıklanan projeler arasında körfeze köprü, çevreyolu ve yeni konut yapımı gibi projeler bulunuyor. İşte Hamza Dağ'in İzmir ile alakalı olarak açıkladığı projelerin detayları...

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, gerçekleştirdiği "Proje Tanıtım Toplantısı" ile İzmir'e yönelik projelerini kamuoyuna duyurdu.

Hamza Dağ konuşmasına "Bir hayalimiz var. Hepimiz hayali. Ulaşımıyla çevresiyle, toprağıyla, havasıyla eşsiz İzmir. İzmir'de sadece çözümlere odaklandık. Vatandaşlarımızın her anında yanında olacağız. İzmir'de her alanda hizmet sunacağız. Bugün, hemşehrilerimiz benden yıllarca maruz kaldığı problemleri, sorunları değil sadece çözümleri duyacak. " sözleriyle başladı.

Hamza Dağ nasıl bir belediyecilik anlayışı uygulayacağını şöyle açıkladı;

"Öncelikle Açık Kapı stratejisi uygulayacağız. Hemşehrilerimizin doğrudan büyükşehir belediyemize; soru, talep ve önerilerini iletilebileceği mekanizmaları açık kapı platformunu hayata geçireceğiz. Şeffaf olacağız.

Yönetimimiz boyunca, her adımımızı açıklık, dürüstlük ve hesap verebilirlik temelinde atacağız. İnsan merkezli çalışmayı ilke edineceğiz. Altyapı, ulaşım, eğitim, sağlık, çevre düzenlemelerinde her daim insan odaklı çalışmaları esas alacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her anında hep yanında olacağız.

Kent sakinlerimiz; yaşamlarının her aşamasında, hayatlarının her anında destekleyici ve yönlendirici bir anlayışla bizleri hep yanlarında görecek. İzmir'imize 360 derece belediyecilik ile her alanda kaliteli hizmet sunacağız.

Cumhur'un İzmir adayı Hamza Dağ'ın seçim şarkısı dillere dolandı: Biz İzmir'e Bağlandık

AK Parti 31 Mart yerel seçimleri için il ve ilçelerin belediye başkan adayını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Hamza Dağ oldu. İzmirlilerin gönlünde büyük bir yer edinen Hamza Dağ, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Dağ'ın İzmir'e ve İzmirlilere olan sevdasını yansıtan 'Biz İzmir'e Bağlandık' seçim şarkısı ve klibi büyük beğeni topladı. Şarkıda yer alan "Sevdik, sevdalandık, "Biz İzmir'e bağlandık, artık ayrı gayri, olmaz olmaz, duysa, alem duysa, dert etme çözüm burda, artık başarabiliriz olacak olacak" sözleri dikkat çekti.

7672d0fd-m6vrhhhtqlap08ewdkv4lj

Hamza Dağ'ın İzmir ile ilgili projeleri

Hamza Dağ projelerini ise şu 11 başlıkta sıraladı;

- Ulaşılabilir İzmir

- Sosyal Belediyeciliği ile Eşsiz İzmir

- Çevre Altyapısıyla Eşsiz İzmir

- Dönüşümüyle Eşsiz İzmir

- Turizmiyle Eşsiz İzmir

- Eğitim Ve İstihdamıyla Eşsiz İzmir

- Akıllı Şehircilik

- Sağlık Altyapısıyla Eşsiz İzmir

- Tarımıyla Eşsiz İzmir

- Spor Altyapısıyla Eşsiz İzmir

- Kültürüyle Eşsiz İzmir

Dağ, 'Ulaşılabilir İzmir' başlığı altındaki projeleri şöyle açıkladı;

- İzmir Körfez Geçişi

"İzmir Körfez Geçişi, İzmir'in iki yakası birbirine bağlayan bir köprü ve tüp geçit projesidir. Körfezin iki yakasını birbirine daha da yakınlaştıracak bu proje, şehrimizin ulaşım ağını köklü bir şekilde dönüştürecektir.

Bu proje 12,6 kilometre, gidiş geliş 3 şeritli yol, 6,9 kilometresi deniz geçişi olmak üzere 4 bin 175 metre körfez deniz köprüsü ve yapay ada içerecektir.

Projeyle birlikte yapılacak raylı sistem, her iki yakadaki raylı sistemlere entegre edilecek. Bu sayede, İzmir'in ulaşım ağında entegre, verimli ve hızlı bir sistem oluşturulacak.

- Yeni Çevreyolu Projesi

İzmir'imizin en can alıcı sorunlarından biri olan trafik meselesine köklü bir çözüm getirecek olan "İzmir'e Yeni Çevre Yolu Projesi”ni hayata geçireceğiz.

Yeni çevreyolumuz ile şehrin trafiğini rahatlatmayı, şehre nefes aldırmayı hedefliyoruz. Bu yol şehrin içindeki araç yoğunluğunu azaltarak, emisyon miktarlarında önemli bir düşüş sağlayacak.

Yeni çevreyolunun devreye girmesiyle, Menemen-Bayraklı arası trafikte kalma süresi 10 dakikaya, Menemen-Buca arası ise 20 dakikaya inecek. Bu, her bir İzmirli için değerli zamanını, aileleri ve sevdikleriyle geçirilebileceği anlamına geliyor.

Yeni çevreyolunu şehir merkezine bağlayacak 9 önemli bağlantı yolu yapacağız. Bu bağlantı yolları şunlar olacak;

- Koyundere

- Harmandalı-Ulucak

- Harmandalı-Çiğli

- Örnekköy Mezarlık bölgesi

- Doğançay

- Şehir Hastanesi

- Manisa Yolu

- Ambarlar Bölgesi İzmir -İstanbul Otoyolu Bağlantısı

- Buca-Çeşme Otoyol Ayrımı

- Raylı sistem projeleri

Karşıyaka ve Konak tramvay hatlarını birleştirerek, hafif raylı sistem ağımızı bütünleştireceğiz. Yapımı devam eden Buca Metrosu'nu tamamlayacağız.

Halkapınar-Otogar İZBAN hattını hayata geçirerek havalimanı ile otogar arasında kesintisiz raylı ulaşımı sağlayacağız. Buca Metrosu'nu tamamlama çalışmasını devam ederken Karabağlar-Gaziemir Metrosu çalışmalarına başlayacağız. İZBAN'a yeni rota olarak Bergama-Kınık hattının eklenmesiyle İzmir'in ulaşımını modern, hızlı ve çevreci bir yapıya kavuşturacağız.

İZBAN'a 4 yeni durak

İZBAN'a 4 durak ekleyeceğiz. Devam eden Gürçeşme ve Katip Çelebi Üniversitesi durakları hızlıca hayata geçirilecek, Asarlık ve Koyundere duraklarını da en kısa sürede yapacağız. Yerli ve milli tren setlerimizle İZBAN'ı 9 vagona çıkartarak, burada yaşanan izdihamları da bitireceğiz. 30 yeni tren seti alarak, istasyonlardaki 24 dakikalık bekleme süresini 12 dakikaya, 12 dakikalık bekleme süresini ise, 6 dakikaya indirerek hemşehrilerimize zamandan yarı yarıya tasarruf ettireceğiz.

'90 dakika' uygulaması

“90 dakika” uygulamasını geri getireceğiz. Ayrıca Genç İzmirim Kart sahipleri için bu süreyi 120 dakikaya çıkartacağız.

Otoparklarda indirim

"Park Et, Ücretsiz Devam Et" uygulamasıyla özel araçlarını otopark noktalarına park eden vatandaşlarımız “İZMİRİM KART” uygulamasıyla hem otoparktan indirimli yararlanacak hem de toplu taşıma araçlarında yapacakları ilk 90 dakika yolculuklarda ücretsiz seyahat edebilecektir.

Ayrıca, belediyemize ait otoparkları kullanan “İZMİRİM KART” sahibi vatandaşlarımız ilk 30 dakika ücretsiz park etme hakkına sahip olacaktır. Mevcut otopark tarifelerinde Nisan 2024 itibariyle YÜZDE 50 oranında indirime gideceğiz

Otogar projesi

Otogarı İzmir'in yenilikçi, modern ve yeşil kimliğine uygun bir şekilde yerinde yenileyeceğiz. Yenileme projesi kapsamında, mevcut kot farkını koruyarak, otobüslerin giriş ve çıkışlarının ayrı katlardan yapılmasını sağlayacağız. Bu, hem trafik akışını kolaylaştıracak hem de terminalin işlevselliğini artıracak bir adım olacak.

Çeyiz ve düğün hediyesi

Yeni evlenecek sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çiftlerimize çeyiz ve düğün hediyesi vereceğiz.

Eğitim desteği

Şehrimizde yaşayıp üniversiteyi kazanmış her gencimize tek seferlik 10 bin lira eğitim destek bursu vererek, üniversiteye başladıkları ilk dönemde destek olacağız.

Engelleri vatandaşlara ücretsiz tatil imkânı

Hanesinde engelli birey bulunan ailelerimize, sosyal tesislerimizde Engelli İzmirim Kart ile yüzde 75 indirim yapacağız.

Emeklilere 10 bin liralık ödeme

Dezavantajlı emeklilerimize yılda bir kez Sosyal İzmirim Kartlarına 10 bin lira yükleme yapacağız. Bu sayede giderini azaltarak aile ekonomisine katkı sağlayacağız.

Yine sosyo-ekonomik dezavantajı bulunan emeklilerimize hane başı tükettikleri doğalgazın 50 metreküp miktarını ücretsiz olarak karşılayacağız.

Kesintisiz körfez yolu

Yıllardır hayalini kurduğum bir proje var. İnciraltı'ndan Bostanlı'ya denizle bütünleşmiş bir yürüyüş yolu. Körfez boyunca kesintisiz yaya ve bisiklet yolları inşa ederek, vatandaşlarımızın sağlıklı ve aktif bir yaşam sürdürmelerini sağlayacağız.

Doğalgaz müjdesi

Mevcut durumda İzmir'in köyler hariç hanelerinin yüzde 69'una doğal gaz ulaşıyor.

Söz veriyoruz, görev süremizde doğalgazın ulaşmadığı hiçbir mahallemiz kalmayacak.

Yerinde dönüşüm projesi

Beş yıl içerisinde, 150 bin konutu yenileyerek şehrimizin kimliğini taşıyan konutlarda huzur ve güven içerisinde yaşanmasını sağlayacağız. Bu çalışmalar, yeni kuracağımız İZMİR KONUT A.Ş garantörlüğünde gerçekleştirilecek ve şehrimizdeki her bir bireyin güven içinde yaşamasını sağlayacağız.

5 yıl içinde 50 bin Sosyal Konutu ve 4 Yöre Kentini İzmir'imize kazandıracağız.

Burada şunu da belirtmek istiyorum. Bu yerleşim alanları için İzmir'de 5 yıl ikamet şartı koyacağız. Böylelikle şehre dışardan göç gelmeyecek, mevcut yoğunluğu dağıtacağız.

30 Ekim 2020'de yaşanan deprem afeti sonrasında yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde binaları orta hasarlı olan vatandaşlara “Yarısı Bizden Kampanyası” ve “Rezerv Alanda Yeni Konut” olmak üzere iki yöntemden biriyle destek olacağız.

1. Formül - Yarısı Bizden Kampanyası

Yerinde Dönüşüm Modeli'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Emlak Konut A.Ş. arasında yapılacak protokol kapsamında hak sahiplerine belediyemizin desteğiyle uygun finansal modeller oluşturularak vatandaşların depreme dayanıklı evlerine yerleşmelerini İzmir Büyükşehir Belediyesi garantörlüğünde sağlayacağız.

2. Formül-Rezerv Alanda Yeni Konut

Rezerv alana yapacağımız yeni konutlarda hak sahibi olan orta hasarlılara uygun fiyatlı ve kira öder gibi konut sahibi olma imkanı sunacağı

Şehri.mizde özellikle turizm bölgelerinde yaşayan memur vatandaşlarımızın refahını arttırmak ve destek olmak amacıyla oluşturacağımız yeni konutlarda uygun fiyatlarla kiracı olma hakkı getireceğiz.

Haber Ara