Kolombiya'da Türk desteğiyle kamu düzeni eğitimi yapıldı
Kolombiya'da TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen beş günlük eğitimde 25 polis Türkiye'den giden uzmanlardan ders aldı. Program dostluk köprüleri kurulmasına da vesile oldu.

Oluşturma Tarihi: 2025-09-20 08:27:19

Güncelleme Tarihi: 2025-09-20 08:29:13

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığının desteğiyle Kolombiya'da düzenlenen Kamu Düzeni Risk Analizi Eğitimi programı tamamlandı. TİKA ve T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen polis eğitimleri bu kez Kolombiya'da gerçekleştirildi. Başkent Bogota'daki Kolombiya Ulusal Polis Akademisi (ESPOL) yerleşkesinde düzenlenen eğitime ülkenin farklı bölgelerinden 25 polis katıldı.

Beş gün süren programda Türkiye'den giden emniyet uzmanları, kamu düzenine ilişkin risklerin tespiti, şüpheli profilleme, belge kontrolü, beden dili, üst arama ve araç analizi konularında hem teorik hem de uygulamalı dersler verdi. Program kapsamında suçluya müdahale, suçlu-suçsuz ayrımı ve suçu önleme başlıklarında da katılımcılara önemli kazanımlar sağlandı.

Kapanış ve sertifika törenine Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, Kolombiya Ulusal Emniyet Teşkilatı'nı temsilen Genel Müdür Tuğgeneral Susana Blanco Romero, TİKA Kolombiya Koordinatörü Merve Zengin ve iki ülkenin güvenlik kurum temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Tuğgeneral Romero, “Türkiye'nin desteği uluslararası işbirliğinin önemini ortaya koyuyor. TİKA aracılığıyla sundukları kıymetli ortaklık için şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Büyükelçi Sun ise projenin, polis uygulamalarında uluslararası standartların yaygınlaşmasına katkı sağladığını belirterek, “TİKA'nın Kolombiya'daki özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

TİKA Bogota Koordinatörü Zengin de programın sadece teknik bilgi aktarımı değil, aynı zamanda iki ülke arasında kalıcı dostluk köprülerinin kurulmasına vesile olduğunu vurguladı. Zengin, eğitimin devamı niteliğinde 10 Kolombiyalı polisin Türkiye'ye davet edileceğini dile getirdi. Tören, Türk ve Kolombiyalı emniyet yetkililerinin karşılıklı plaket takdimiyle sona erdi.

AA