Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

''Kökünü Kurutma Operasyonu!'' Soylu duyurdu: Uyuşturucu baron ve baroniçeleri yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Diyarbakır'da uyuşturucu baronlarına yönelik 'Kökünü Kurutma Operasyonu' düzenlendi. Operasyon kapsamında 10 ilde 292 adrese 4 bin 200 polisle baskın düzenlendi ve 213 kişi gözaltına alındı'' dedi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-06-21 07:19:34

''Kökünü Kurutma Operasyonu!'' Soylu duyurdu: Uyuşturucu baron ve baroniçeleri yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da gerçekleştirilen büyük Uyuşturucu operasyonunun detaylarını anlattı.

İşte Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Bugün Diyarbakır ilimizde yaklaşık 8 ay önce başlayan ve bugüne kadar da ilmek ilmek işlenen titiz bir çalışmayla, uzun zamandır arkadaşlarımızın üzerinde gayret gösterdiği, başsavcılıkla yürütülen bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirilmiştir.

Kökünü Kurutma Operasyonu ismi. Önemi şuradadır; Diyarbakır'da hem baronlar, hem baroniçeler, hem sokak satıcıları bütün hepsi 21 Eylül'de başlayan projemizin akabinde tek tek tespit edilmişlerdir.

Bu operasyonda 292 hedef söz konusuydu. Sabah 04.00 itibariyle arkadaşlarımız, 4 bin 200 polis arkadaşımız ve jandarmalarımız, 400 araç, 20 narkotik köpeği; 05.00 itibariyle evlere girilmek suretiyle şu ana kadar 213 gözaltı yapıldı.

Esrar, eroin, kokain her ne varsa hepsine yönelik gerçekleştirilen bu operasyonla, gerçekleşmesini sağlayan arkadaşlarımıza; Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne, narkotik daire başkanlığımıza huzurunuzda çok teşekkür ediyorum.

Kolay bir Operasyon değildir. Bu operasyonun kendine ait özellikleri var, onun için başsavcılığımızın altını çizerek söylüyorum. Bu operasyon projeli bir operasyondur. Başından itibaren tek tek takip edilmiş, tüm dinlemeleri, delilleri elde edilmiş ve operasyona döndürülmüştür.

Baronlar ve baroniçelerin hepsi başarılı bir şekilde gözaltına alınmışlardır.

Haber Ara