Dolar

32,2892

Euro

34,9448

Altın

2.448,26

Bist

10.173,42

Koç Üniversitesi'ndeki ırkçı saldırının arkasındaki soru işaretleri

Koç üniversitesi öğrencisi F.B.’nin birlikte kaldığı diğer iki öğrenci tarafından Koç Üniversitesi yurdunda “ırkçı' saldırıya uğradığı iddialarının ardından üniversite yönetimi açıklamada bulundu.

5 Ay Önce Güncellendi

2024-01-05 08:57:15

Koç Üniversitesi'ndeki ırkçı saldırının arkasındaki soru işaretleri

TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi öğrenci F.B., aynı odada 2 öğrenci ile kaldığı Koç Üniversitesi yurdunda odadan ayrılmasını isteyen Hasan E. K. tarafından önce kemerle, sonra ütüyle saldırıya uğradığını öne sürdü.

Aynı odayı paylaştığı diğer kişi Arda D.'nin ise, Hasan E. K.'nin tahrikiyle üzerine F.B.'ye kesici bir aletle saldırdığı iddia edildi.

Olayla ilgili bilirkişi raporu ve fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Mağdur öğrencinin avukatı da açıklamada bulundu.

Halktv'den Dinçer Gökçe'nin paylaştığı habere göre ise, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtilirken olayın 15 Kasım gecesi yaşandığı bilgisi aktarıldı.

"ALEVİ OLDUĞUM İÇİN AYRIMCILIK YAPIYORDU"

Yurt odasında yaşanan dehşete ilişkin yapılan suç duyurusu sonrası soruşturma başlatıldı.

F. B. ise ifadesinde “Hasan Ege K., ben Alevi olduğum için ve bana karşı ayrımcılık yaptığından dolayı beni odadan atmak istiyordu. Ancak, öğrenci olduğu için sabıkasına yansımasını istemediğim içim şikâyetçi olmadım. Halen bana ayrımcılık yapmaya devam ediyor” dedi.

MAĞDUR ÖĞRENCİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Saldırıya uğrayan öğrencinin avukatı Avukta Alper Sarıca, ırkçı saldırıda bulunduğu iddia edilen kişilerin mağdur öğrenci müvekkili hakkında iftirada bulunmasıyla ilgili üniversite yönetiminin aldığı kararı paylaşarak, saldırganların amacına dair açıklamada bulundu.

Avukat Sarıca, X'teki paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Koç Üniversitesi'nde Müvekkilimin uğradığı ırkçılığı ve canına kast edilmesini perdelemek için faillerce uydurulan “cinsel saldırı iddiası” hakkında disiplin kurulunca iddiaya itibar edilmediğine ve müvekkile ceza VERİLMEDİĞİNE dair karar...

Birisine istediğiniz her türlü eziyeti yapıp sonra da bana sarkıntılık yaptı demek sizi kurtarmaz. (Savcılık dosyasında da üniversite kayıtlarında da bu iddiayı çürüten pek çok somut delil mevcut. Önceki tweetlerimde izah ettim.)

GDCI_O2WgAAgcCI

SALDIRGAN ZAFER PARTİLİ, SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan saldırganlardan Hasan Ege K.'ya ait olduğu iddia edilen ve savcılığa sunulan ses kaydındaki sözler sosyal medyaya yansıdı.

“Zafer Partisi iktidarında siz de (Kürtler) Yahudilerle aynı şeyleri yaşayacaksınız.

"Türkiye'nin, belli bir noktadan sonrası olduğu gibi ateşe verilse… Alt ırksınız. İtlaf edilmeniz lazım.

Köle olduğunuzu kabullenmelisiniz. İtaat etmek zorundasınız. Seni bu odada istemiyoruz. Buradan gitmezsen seni öldürürüz."

GDB8pPuW4AAM3Ru

Öte yandan olayla ilgili soruşturmada bilirkişi raporunda yer alan ses kaydının çözümü sosyal medyada paylaşıldı.

GDB8phTXsAAD0qe

GDB7zdIWEAAaAcU

Aynı soruşturmanın bilirkişi raporunda yer alan mağdurun bıçaklı saldırı sonrası çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

GDB7zdFXwAAuJ5Y

Suçlamaların odağındaki ismin sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı.

GDAz8SiXAAAiQ2O

GDAyrk7WkAA3bRE

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Koç Üniversitesi olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Bilime ve insanlığa hizmet etme hedefiyle kurulmuş akademik bir kurum olarak taviz veremeyeceğimiz ilkelerin başında şiddetin ve ayrımcılığın hiçbir türünün kabul edilemeyeceği yer almaktadır. Bu kapsamda, üniversitemizde yaşanan olayla ilgili derhal gerekli soruşturmalar başlatılmıştır ve konu ayrıca yargıya taşınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri kullanıldı.

GDAP_PxasAAGLLD

Haber Ara