$

Dolar

46,6745

Euro

53,2417

£

Sterlin

61,8846

Frank

57,6604

Gram Altın

5.965,5900

Bitcoin

2.744.861

$

Dolar

46,6745

Euro

53,2417

£

Sterlin

61,8846

Frank

57,6604

Gram Altın

5.965,5900

Bitcoin

2.744.861

Gündem

KKTC'de başörtüsü ve İslam düşmanlığı

KKTC'de ilkokul kitaplarındaki görsellerde başörtülü kadın fotoğraflarına yer verilmesi adadaki öğretmen sendikalarını rahatsız etti.

18.09.2023 - 11:29
Cumali Dalkılıç
0:00
0:00 / 0:00
Video
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Sendika temsilcileri, "Kıbrıs Türklerinin İslam'dan vazgeçtiklerini ve Osmanlı dönemine geri dönmek istemediklerini" belirtti.

Konuşmacılar, Türkiye ile anlaşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı ise “Uşak” ve “İşbirlikçi” olmakla suçlandı.

KİTAPLARI KULLANMAMA KARARI

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), yargıya taşıdıkları ilkokul kitaplarının dava süreci tamamlanıncaya kadar kullanılmaması için karar aldığını açıkladı.

KTÖS Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener, sendikanın eğitim yılı öncesinde okul yöneticileri ve KTÖS temsilcileriyle görüşmeler yaptığını ve yönetim kurulunun şu kararları aldığını belirtti:

“Yargı süreci devam eden 4. Sınıf Sosyal Bilgiler kitabı ve 2. Sınıf Türkçe 1. kitabının, süreç sonuçlanana kadar dağıtılmaması ve kullanılmamasına, diğer kitapların da bir araç olduğu bilinciyle ve sorumluluk bilinci çerçevesinde ihtiyaca göre ve tercih edilecek öğretim yöntem ve teknikleri çerçevesinde kullanmasına karar verildi.

KTÖS'ün öğretmenlerin kitapların yanında kullanabileceği ek materyaller ve kaynaklar hazırlamasına, ‘toplumsal kabul görmeyen' bu kitapların tekrar basımının yapılmamasına ve 2024-25 yılında kullanılacak kitaplar için ivedilikle TEPGEP altında geçtiğimiz yıl kullanılan kitapların yeniden düzenlenerek basılmasına, bunun tek çözüm olduğuna karar verildi.”

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın