Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den YSK'ya eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener basın açıklaması düzenledi. Kılıçdaroğlu, 'YSK, sandık güvenliğini bozar bir tehlike içine girmiştir' deid.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-08 11:35:35

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den YSK'ya eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

AK Parti'nin İstanbul genelinde oyların yeniden sayılmasına ilişkin başvurusunu değerlendiren Kılıçdaroğlu "YSK, sandık güvenliğini bozar bir tehlike içine girmiştir. Türkiye'nin bir an önce seçim atmosferinden çıkıp güncel temel sorunlara eğilmesi lazım. Bunu istiyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un "Bu rakamlarla sadece bir gariplik olduğunu hissediyor insan" ifadesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Biz itirazlara itiraz etmiyoruz. Çıkarsın delilini, belgeni sunarsın. Ama bunların itiraza gerekçe olarak gösterdikleri şey bir gariplik hissetmeleri" diye konuştu.

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ABD'de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur" ifadesini de eleştirdi.

Akşener, "Kimsenin İmamoğlu'nun 15 bin oyunu beğenmemek gibi bir hakkı yoktur. Bu milletin vicdanını yaralar. Sonra zaman çok hızlı geçer. Sayın Erdoğan tartıya geçer, nasıl bir tokat yiyeceğini geçmişten örneklerle görür" tepkisini gösterdi.

Haber Ara