Dolar

32,1982

Euro

35,0328

Altın

2.520,22

Bist

10.737,26

Kılıçdaroğlu'ndan HDP açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin HDP ile birlikte hareket ettiğine ilişkin iddialara cevap verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-29 22:59:52

Kılıçdaroğlu'ndan HDP açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'ye açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, HDP'nin herhangi bir adayını desteklemediklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NA SORULDU: PKK NEDİR?

"PKK nedir?" sorusuna, "Terör örgütüdür" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, "HDP nedir?" sorusu üzerine "HDP parlamentoda grubu bulunan bir siyasal partidir" değerlendirmesini yaptı.

LİSTELERİMİZDE HDP'Lİ İSİMLER YOK

Listelerinde HDP'li olmadığını, adaylarının tamamının CHP'li olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, HDP'nin herhangi bir adayını desteklemediklerini, işbirliği yaptıkları partileri zaten açıkladıklarını söyledi.

HDP'Lİ İSİMLERİN AÇIKLAMALARI

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan "Büyükşehir ve bazı ilçelerde 'Adayımız yok' diye kimse kaygılanmasın. Belediye meclis üyelikleri dâhil olmak üzere bütün ilçelerimizde ve büyükşehirde meclis üyelerimiz, sizlerin göndereceği ve temsil edeceği arkadaşlarımız olacaktır" demişti.

HDP eşbaşkanı Sezai Temelli de "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara