Dolar

32,2614

Euro

34,7914

Altın

2.403,75

Bist

10.336,50

Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’i ikna edebildi mi?

Kılıçdaroğlu’nun, seçimi kazanmak pahasına verdiği vaatler etkisini gösterdi. Deva Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi bakanlık ve vekillik vaatleri karşılığında Kılıçdaroğlu ile ters düşmemeye özen gösteriyor. Ancak bu yöndeki vaatlerin varlığı ise “Kazanabilecek aday” ile birlikte İyi Parti ve Akşener’deki rahatsızlığın temelini oluşturuyor.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-02-28 16:23:07

Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’i ikna edebildi mi?

TIMETURK | İLHAN KESEN

Cumhur İttifakı, seçime dolu dizgin giderken depremle sarsıldı… Seçime ilişkin artık her şeyin netleşmeye başladığı bir süreçte yaşanan deprem, hem öncesinde artan oy oranlarında bir belirsizliğe sebep oldu, hem de hükümetin enerjisinin farklı taraflara kaymasına sebep oldu. Kriz zamanları, kuşkusuz seçime giden bir hükûmetin pek de isteyeceği bir şey değil!

Millet İttifakı depremin olduğu ilk günden itibaren seçimi daha fazla iştiyakla gündeme getirdi. Hükûmetten farklı yönde bir açıklama olmamasına rağmen hem CHP, hem İyi Parti ve diğer bileşenler, seçimlerin ertelenemeyeceğini söyledi, hükûmeti seçimden kaçmakla suçladı. Ayrıca hükûmet için bahsettiğimiz oy oranlarındaki belirsizlik Millet İttifakının hanesine artı olarak yazılmadı. Deprem sonrası bizi kurtarırsa Millet İttifakı kurtarır diyen bir halk kitlesiyle karşılaşamıyoruz.

İTTİFAK İÇİ KRİZ DEPREM DİNLEMEDİ!

Diğer taraftan, Millet İttifakı içindeki krizler deprem sonrası süreçte de olanca hızıyla devam etti. Depremden çok önce yaşanan aday krizi, son olarak Meral Akşener'in geçtiğimiz Cuma günü televizyon ekranlarında Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına yönelik sarfettiği “Bunların hepsi saçmalık, ahmaklık. Geri zekalılık her tarafta mevcut” sözleri İyi Parti'nin CHP ile ittifaktan ayrılacağı yönündeki beklentileri artırdı. Ancak son olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında dün gerçekleşen ikili zirve bu yöndeki beklentilerin en azından bir süreliğine daha ertelenmesine sebep oldu. Ancak diğer taraftan Kılıçdaroğlu ile Akşener'in aday üzerinde anlaşma sağladığı yönündeki iddiaların da gerçeklikten uzak olduğu bilgilerine en azından haiziz.

KRİZ ÇÖZÜLEBİLDİ Mİ?

Bugün basına konuşan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise “Dün görüşmeden sonra bazı yayınlarda aday üzerinde mutlak bir anlaşma olduğu ya da bize atfen kullanılan ve asla kabul etmeyeceğimiz ‘pazarlık' gibi ifadeler, bunların hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Yani CHP tarafından oluşturulan “Kriz çözüldü” algısının gerçeği yansıtmadığı dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, seçimi kazanmak pahasına verdiği vaatler etkisini gösterdi. Deva Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi bakanlık ve vekillik vaatleri karşılığında Kılıçdaroğlu ile ters düşmemeye özen gösteriyor. Ancak bu yöndeki vaatlerin varlığı ise “Kazanabilecek aday” ile birlikte İyi Parti ve Akşener'deki rahatsızlığın temelini oluşturuyor.

Çok yakın bir zamanda Türkiye yeniden seçim iklimine girecek. Ancak halen bu seçimlerde nasıl yarışacağı belli olmayan partiler ve ittifaklar seçmen karşısında bir umut vadetmiyor.

Haber Ara