Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kaza sonrası beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 5 hastaya nakledilecek

Samsun'da motosiklet kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki Ali Kara'nın organları, 5 hastaya nakledilecek.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-27 07:33:42

Kaza sonrası beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 5 hastaya nakledilecek

Samsun'da 21 Mart'ta motosiklet kazası geçiren Ali Kara, ağır yaralandı ve tedavi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak dün, hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Kara'nın ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı.

Ailenin olumlu yanıtıyla birlikte organlarının alınması için gerekli işlemler başlatıldı. Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörleri Dr. Çağatay Erman Öztürk ile Dr. Recep Erik liderliğinde, organlar çıkarılarak nakil bekleyen hastalara gönderildi.

Dr. Çağatay Erman Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin tüm organlarını bağışladığını ancak sadece karaciğer, böbrekler ve göz kornealarının alınabildiğini belirtti. Karaciğerin Erzurum'daki bir hastaya, diğer organların ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde nakil bekleyen hastalara gönderildiğini açıkladı.

Öztürk, ailenin bu kararının önemine vurgu yaparak, organ bağışının hayati önem taşıdığını ve binlerce hastanın beklediğini dile getirdi. Organ bağışı kararının alınmasının zor olduğunu ancak bunun hastalar için kritik olduğunu ifade etti.

Haber Ara