Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kardeşeli kurban bağışlarınızı sizin adınıza ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor!

Kardeş Eli İnsani Yarım Derneği 2003 yılında çalışmalarına başlayan ve 2006 yılında dernekleşerek mağdur ve muhtaç olan kişilere yardım eden bir kuruluş olarak hizmetlerine devam ediyor. Yapılan yardımlar için din, dil, ırk ayrımı yapılmıyor. Afrika, Asya, Uzak doğu ve Balkanlar gibi birçok bölgede yardımlar bağışlar sayesinde devam ediyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-23 10:17:05

Kardeşeli kurban bağışlarınızı sizin adınıza ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor!

Kardeşeli, onların da Kurban Bayramı'nı bayram gibi yaşamaları için yapılan kurban bağışları mazlum coğrafya üzerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimize ulaştırıyor. Kurban, Allah'a yakınlaşmaya vesilen olan şeydir. İnsanlara birliği, beraberliği ve paylaşmayı öğretiyor. Doğal afetler ya da savaşlar yüzünden mağdur olan birçok insan yaşam mücadelesi veriyor. Bu insanlar kendilerine yardım elinin uzanmasını bekliyor.

Tabi Kurban Bayramı dışında yapılan nafile kurban bağışları da yardıma muhtaç olan kardeşlerimizin yüzlerinin gülmesini sağlıyor. Ülkemizde olduğu kadar dünya üzerinde birçok ülkede bulunan ihtiyaç sahiplerinin sofralarında et bulunmuyor. İhtiyaç sahiplerinin yaşadığı bölgelerde bağışlanan kurbanları kesiliyor ve bölge halkına dağıtılıyor.

Yapılan kurban bağışları derneğe ulaştıktan sonra bağışçılar aranıyor ve vekalet alınıyor. Kurbanlar uzman veterinerler eşliğinde İslami kurallara uygun olarak kesiliyor. Kesim tamamlandıktan sonra bağışçılar bu konuda bilgilendiriliyor ve resim, video gönderiliyor.

Kurbanlar kesilirken çocukların gözlerindeki ışıltı ve mutluluğu kimse tarif edemez. Kurban bağışı sayesinde yoksul ve et alamayan aileler Kurban Bayramı'nda sofralarında bulunan et ile bayramı bayram tadında yaşıyor.

Yapılan kurban bağışları sayesinde yaşam mücadelesi veren kişiler et yüzü görüyor. Yiyecek ekmek içecek temiz su bulmakta zorluklar yaşayan halk, kurban bağışları sayesinde et yüzü görüyor. Bu nedenle insanları mutlu etmek ve onların hayır dualarını almak adına yapılan kurban bağışlarının önemi büyük oluyor.

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği mazlum coğrafya üzerinde yaşayan yoksul insanlara yardım etmek isteyenler için vesile oluyor. Kişilerin ulaşamadıkları yerlere giderek insanların mağduriyetlerini gidermeye çalışıyor.

Sizlerde dünyanın dört bir yanında bulunan mazlum kardeşlerimize yardım etmek isterseniz istediğiniz bölge için hisse bağışında bulunabilirhem vacip hem de nafile kurban bağışı yapabilirsiniz. Yapılan kurban bağışları derneğin hesaplarına ulaştıktan sonra kesim istenilen bölgede ya da en çok ihtiyaç sahiplerinin bulunduğu bölgelerde kesiliyor ve dağıtımı gerçekleşiyor.

Haber Ara