Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a destek

Düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında Sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu tavrı önemsiyoruz.' ifadelerini kullandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-26 00:25:50

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a destek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler'deki konuşmasını eleştiren Karamollaoğlu, "Amerika, hangi bölgeye problem çözmek için girmişse oraya kan ve gözyaşı getirmiştir. ABD Başkanı'nın bu tavrı insanlıktan nasibi olmadığını gösteren bir tavırdır. Ama herkes bilmeli ki dünyada huzur olmadan, Amerika'da da huzur olmaz." ifadelerini kullandı.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI 'DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR' DİYE YENİDEN HAYKIRDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM'deki konuşmasını önemsediklerini belirten Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Bizim bazı söylediklerimiz orada dile getirilmiş oldu. Aylan bebeği de gösterdi, İsrail haritasını da gösterdi. Haklı olarak soruyor, nerede duracak bunlar? Ben size söyleyeyim, o sınırda durmayacaklar. İsrail'in varlığı ABD'ye emanet edilmiştir. BM toplantısında Sayın Cumhurbaşkanı'nın ortaya koyduğu tavrı önemsiyoruz. 'Dünya 5'ten büyüktür' diye yeniden haykırdı. Dünya, 200 civarında ülkeden oluşuyor, elbette büyüktür. 10 bile 6'dan büyüktür, 6 da 5'ten büyüktür ama gücün varsa. Gücün yoksa bunlar sadece lafta kalır."

Türkiye'de şu anda seçim gündeminin olmadığını belirten Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne ilişkin de bazı değerlendirme bulunarak şöyle konuştu:

"Spekülasyon yapmanın kimseye bir faydası yok. Birileri herhalde sürekli olarak bazı konuları gündemde tutmak için çaba harcıyorlar. Bizim Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne prensipte bir itirazımız yok. Ancak denetlenebilir bir Cumhurbaşkanı Sistemi olmalı. Yani Cumhurbaşkanı yetkili ama onun karşısında onu denetleyecek güçlü parlamentoya ihtiyaç var."

Haber Ara