Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Kandil'in talimatlarını 16.55'e yetiştirdiler

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti, yerel seçimlerde CHP ile 'danışıklı' olarak aday çıkarma kararı almıştı. Bugün mesai saatinin sonuna kadar partilerin aday isimlerini bildirmeleri gerekiyordu. Ancak akşam saatlerinde 'DEM Parti'nin İstanbul 'eş başkan' adayları trafikte kalındığı için seçim kuruluna bildirilemedi' şeklinde bir iddia ortaya atılmıştı. Konuya ilişkin İstanbul Seçim Kurulu'ndan bir açıklamada DEM Parti'nin başvurusunun saat 16.55'te alındığı, 17.14'te işlemlerin tamamlandığı ve seçimlere gireceği bildirildi. İşte detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-20 23:01:07

'Kandil'in talimatlarını 16.55'e yetiştirdiler

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti, yerel seçimlerde CHP ile "danışıklı" olarak aday çıkarma kararı almıştı. Bugün mesai saatinin sonuna kadar partilerin aday isimlerini bildirmeleri gerekiyordu. Ancak akşam saatlerinde "DEM Parti'nin İstanbul "eş başkan" adayları trafikte kalındığı için seçim kuruluna bildirilemedi" şeklinde bir iddia ortaya atılmıştı. Konuya ilişkin İstanbul Seçim Kurulu'ndan bir açıklamada DEM Parti'nin başvurusunun saat 16.55'te alındığı, 17.14'te işlemlerin tamamlandığı ve seçimlere gireceği bildirildi. İşte detaylar...

'DEM Parti İstanbul'da adaylık başvurusunu geciktirdi' iddiası

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre bugün saat 17.00 itibarıyla doldu. Siyasi partiler aday listelerini il seçim kurullarına iletti.

Sözcü TV ve NTV'de yer alan haberlere göre; DEM Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na aday listesinin teslimini geciktirdi. İddiaya göre; İstanbul İl Seçim Kurulu, DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş'ın İBB adaylık başvurusunu kabul etmedi.

315e1302-ob0xeu8xxj3arug42v6j7

İlk açıklama: Gecikme yok

Sözcü TV'ye konuşan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise, "Herhangi bir gecikme yok, başvurumuzu vaktinde yaptık" dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Halk TVde yaptığı açıklamada, "Aday listesinde bir kaza oldu. İl Seçim Kurulu'yla müzakere sürüyor" açıklamasında bulundu.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise iddialar yalanlandı. Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'ndadır." ifadeleri yer aldı.

İstanbul Seçim Kurulu: DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor

İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise DEM Parti'nin başvurusunun saat 16.55'te alındığı ve 17.14'te işlemlerin tamamlandığı bildirildi. Böylece DEM Parti'nin İstanbul'da seçime gireceği kesinleşti.

Haber Ara