AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Tuğba Işık Ercan'ın öncülüğünde düzenlenen “Gazze İçin Sessiz Çığlık” etkinliği, Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı gerçekleştirildi. Kadınlar ellerini kenetleyerek dünyanın en uzun ve sessiz zincirini oluşturdu. Etkinlik, Gazze'de yaşanan insani dram ve İsrail'in saldırılarına karşı sessiz bir protesto olarak dikkat çekti.
Mersin'de AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı üyeleri, Akdeniz ilçesindeki Ulu Camisi önünde toplandı. Kadınlar, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü saldırılara tepki göstermek için el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu ve “sessizlikle” tepkilerini dile getirdi.
Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda, Kilis'te kent merkezinde, Sivas'ta Devlet Hastanesi önünde ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla toplanan kadınlar, kol kola girerek zincir oluşturdu ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Trabzon, Ordu, Yozgat ve Düzce'de de eş zamanlı düzenlenen etkinliklerde kadınlar, ellerinde pankartlarla Gazze halkına destek verdi.
Yozgat'ta otogar mevkisinde bir araya gelen kadınlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek insan zinciri oluşturdu. Çankırı'da ise Kucaklama Taşı mevkisinden başlayan yürüyüş, el ele tutuşarak oluşturulan zincirle Karatekin Parkı'nda sona erdi.
İstanbul'da Üsküdar Meydanı'nda toplanan AK Parti Kadın Kolları üyeleri, sahil hattı boyunca ellerini kenetleyerek zincir oluşturdu. Etkinlik, İstanbul'un farklı noktalarında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.
Samsun'da düzenlenen “Gazze İçin Sessiz Çığlık” yürüyüşünde AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, Filistin'de işlenen insanlık suçlarına dikkat çekerek herkesi duyarlı olmaya davet etti. Köse, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Filistin halkının yanında olduğunu belirtti ve “Emperyalizmin oradaki siyonizm ayağı mağlup edildi, vicdanlarda da mahkum edildi. Kadın kollarımız tüm illerde bugün güzel bir organizasyon gerçekleştirdi. El ele tutuşan kadınlar, sessiz zincir eşliğinde Filistin'deki kardeşlerimize destek verdiler” dedi.
81 ilde eş zamanlı olarak yapılan etkinlik, Türkiye'nin Gazze halkına destek mesajını güçlü bir şekilde dünyaya iletti. Kadınların oluşturduğu zincir, Türkiye'nin dört bir yanında barış, dayanışma ve adalet çağrısının simgesi oldu.
aa
Yorum Yap