Dolar

32,3793

Euro

34,7374

Altın

2.426,32

Bist

9.968,77

İzmir depreminde yıkılan binanın müteahhidi suçlamaları reddetti

İzmir depreminin ardından yıkılan binaların sorumluları arasında gösterilen tutuklu müteahhitlerden Şerafettin Ağar, depremde yıkılan bloktan sorumlu olmadığını iddia ederek kendini savundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 14:31:37

İzmir depreminde yıkılan binanın müteahhidi suçlamaları reddetti

Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 115 kişi hayatını kaybetmişti. 17 binanın yıkıldığı depremde çok sayıda binada da ağır hasar meydana geldi. Depremin ardından yıkılan binaların müteahhit ve fenni sorumluları olan 9 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 7 kişi tutuklanmıştı.

download_45

Ağar suçlamaları reddetti

İzmir'de yaşanan depremde 2 bloktan biri yıkılan Yağcıoğlu Sitesi'nin müteahhidi Şerafettin Ağar'ın ifadesinde, "Binayı yaparken kalfama iş karşılığı daire verdim. Eğer bina kötü olsaydı kabul eder miydi?

Tutuklular arasında yer alan, bir bloğun yıkılarak 8 kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan Yağcıoğlu Sitesi'nin müteahhidi Şerafettin Ağar'ın, ifadesinde binanın yıkılmasından sorumlu olmadığını söylediği öğrenildi.

“Eğer bina kötü olsaydı kabul eder miydi?”

İfadesinde, 2005 yılına kadar yaklaşık 40 yıl müteahhitlik yaptığını ve Bornova'da 251 bina inşa ettiğini anlatan Ağar, "Biz binaları dönemin şartlarına göre yaptık. Bu dönemin teknolojisi o zaman yoktu. Bugüne kadar 251 bina yaptım ve hiçbirine bir şey olmadı. Yağcıoğlu'nun da bir bloğu yıkılmadı. Kolonlarla oynama yapanlar suçlu. Ben kendi kalfama iş karşılığında o siteden daire verdim. Eğer bina kötü olsaydı kabul eder miydi?" dedi.

Haber Ara