Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İzmir'de hücre evine operasyon

Bornova'da yurt dışına kaçma hazırlığı yaptıkları tespit edilen 2 MKP üyesi ile yardım ve yataklık eden 3 zanlı yakalandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-10 09:00:38

İzmir'de  hücre evine operasyon

İzmir'in Bornova ilçesinde hücre evine düzenlenen operasyonda,  Maoist Kominist Partisi (MKP) adına Tunceli kırsalında silahlı faaliyet yürüttükleri tespit edilen ve yurt dışına kaçma hazırlığında oldukları belirlenen 2 kişi ile onlara yardım ve yataklık eden 3 zanlı yakalandı.

TUNCELİ'DE SİLAHLI EYLEMLERE KATILMIŞLARDI

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, MKP adına Tunceli kırsalında silahlı eylemlere katılan 2 kişinin kente gelerek Bornova ilçesinde hücre evinde kaldığını belirlemesi üzerine operasyon düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde zırhlı araçlar ve Özel Harekat Polisleri eşliğinde hücre evine giren terörle mücadele şubesi ekipleri, 2 zanlı yakaladı. Ekipler, zanlılara yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 3 zanlıyı da gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 5 kişi emniyete götürüldü.

Açıklamada, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası öncesinde terör örgütlerine yönelik operasyonların hız kesmeden devam ettiği belirtildi.

Haber Ara