$

Dolar

46,6600

Euro

53,1528

£

Sterlin

62,0951

Frank

57,5952

Gram Altın

6.130,1300

Bitcoin

2.774.760

$

Dolar

46,6600

Euro

53,1528

£

Sterlin

62,0951

Frank

57,5952

Gram Altın

6.130,1300

Bitcoin

2.774.760

Gündem

İttifakların adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'ndan ardı ardına açıklamalar geldi!

31 Mart seçimlerinin kıran kırana geçtiği İstanbul için yarışan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'ndan ardı ardına açıklamalar geldi.

01.04.2019 - 00:30
pinar
İttifakların adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'ndan ardı ardına açıklamalar geldi!
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

TIMETURK | HABER MERKEZİ

31 Mart 2019 seçimleri İstanbul'da kıran kırana geçiyor! Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'ndan da ardı ardına açıklamalar geldi.

İMAMOĞLU: KAZANDIĞIMIZN FARKINDAYIM

Ekrem İmamoğlu 00.20 civarında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Uyarıyorum kendinize yakışan şekilde davranın. Sizden isteğim süreci kendi verilerinizle toparlayın. Talimat mı bekliyorsunuz? Anadolu Ajansı bu toplumun bir kurumudru. Türkiye demokrasisinin en önemli anını yaşıyoruz. Bu bir CHP meselesi değildir. Bu bir Türkiye meselesidir. Bu toplumun adil olma bilincine hesap veremezsiniz. Bu şehrin 16 milyon insanı adına konuşuyorum. Bu şehrin geleceğine hesap veremezsiniz. Lütfen vazifenizi yerine getirin. Bunu yerine getirmezseniz tarih sizden hesap sorar. Siz milletimize karşı sorumlusunuz. Ben kazandığımızın farkındayım. Çok net. Ama edebim, ahlakım, vicdanım bunu açıklamama izin vermiyor. Bu benim devlet adamlığı anlayışıma sığmadığı için bu şekilde bir açıklama yapmıyorum. Tüm sorumluları sorumluluğa davet ediyorum."

YILDIRIM: SEÇİMİ KAZANDIK

Saat 23.00 sıralarında açıklamada bulunan Cumhur İttifakı'nın adayı olan Binali Yıldırım "seçimi kazandık" dedi. Yıldırım, "İstanbul'da seçimi kazandık. Bu süreçte İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyorum. Sonuçlar İstanbul ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun, teşekkürler İstanbul. İnşallah İstanbul'u, 15 milyonun mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı şehir haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: AYIPLIYORUM

Hemen ardından konuşan Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın tüm sandıklar açılmadan açıklama yapmasını eleştirerek "Sonuçları bekleyin" dedi.

İmamoğlu, "Bunları manipülasyon olarak değerlendiriyorum. Tebrik etmesini bilirim ancak hakkımızı da yedirmeyiz. Çeşitli devlet görevleri yapmış Yıldırım'ı sorumlu davranmaya davet ediyorum. Süreç tamamlanmadan ön keserek 'kazandık demesini' netice olarak ayıplıyorum" dedi.

İmamoğlu, YSK'ya hitabense "Zihinlerdeki kaygıların giderilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın