Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

İstihbarat servisi açıkladı! Türkiye ile anlaştık

Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (FAR), Türkiye'nin savunma pazarından yapacağı alımlarla askeri teçhizatını güçlendirmeye devam ediyor.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-18 22:53:50

İstihbarat servisi açıkladı! Türkiye ile anlaştık

Yerel haber kaynağı Yabiladi'ye göre, FAR, Türk savunma şirketi Otokar tarafından üretilen 200 adet COBRA II zırhlı aracı satın alacak. Bu araçlardan yaklaşık 20 tanesinin Birleşmiş Milletler Barış Koruma Misyonları'na katılan Faslı barış güçlerine tahsis edileceği bildiriliyor.

Otokar, 14 Aralık 2023 tarihinde, toplam değeri yaklaşık 136 milyon dolar olan bir sipariş aldığını duyurdu. Sözleşme, sadece araçların tedarikini değil, aynı zamanda yedek parça, bakım ekipmanı ve eğitim hizmetlerini de içermekte. Teslimatların 2024 yılı sonunda başlaması ve bir sonraki yıl boyunca partiler halinde tamamlanması planlanıyor.

Otokar'ın daha önce Fildişi Sahili'ne teslim ettiği COBRA II taktik tekerlekli zırhlı araçları, Afrika Uluslar Kupası'nda görev alıyor. Fildişi Sahili'nde, Otokar COBRA II araçları ordunun yanı sıra polis ve jandarma birimlerine de teslim edilmiş durumda. Bu araçlar, Fildişi Sahili'nin ev sahipliği yaptığı Afrika kıtasının en önemli futbol organizasyonu sırasında güvenliği sağlamak için kullanılacak. Ağustos ayında Fildişi Sahili ordusu tarafından düzenlenen geçit töreninde COBRA II zırhlı araçları da sergilenmişti.

COBRA II, 4x4 taktik tekerlekli zırhlı bir araç olup, müttefik ülkeler ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ileriye dönük gereksinimleri doğrultusunda geliştirilmiş modüler bir platformdur. Yüksek hareket kabiliyetinin yanı sıra, arttırılmış balistik ve mayın koruması, geniş iç hacim ve yüksek taşıma kapasitesi gibi üstün teknik ve taktik özelliklere sahiptir. COBRA II, geniş silah entegrasyonu ve görev donanımı opsiyonlarıyla sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma operasyonları gibi çeşitli görevlerde kullanılabilmektedir.

COBRA II'nin modüler yapısı, farklı görevlere uygun olarak personel taşıyıcı, silah platformu, KBRN keşif, kara gözetleme radar, iç güvenlik, ambulans ve komuta kontrol araç konfigürasyonlarına adapte edilebilmektedir.

Haber Ara