Dolar

43,5919

Euro

51,6005

Altın

7.039,53

Bist

13.521,96

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı emekli oluyor

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal’ın emekliliği istedi. Gürdal’ın yerine Hakim Ziya Bülent Öner'in gelmesi bekleniyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-12 15:26:50

İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı emekli oluyor

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın habeirne görie Gürdal'ın emeklilik dilekçesini Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) sunulmak üzere İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı'na sundu. Dilekçenin Pazartesi Kurulda olması bekleniyor.

Gürdal normal şartlarda yaş haddinden Kasım ayında emekliye ayrılacaktı. Gürdal'ın eşinin sağlık durumu nedeniyle bu kararı aldığı ifade ediliyor.

YERİNE GELECEK İSİM BELLİ OLDU

Gürdal'ın yerine gelecek isim de belli oldu. İstanbul'da Gürdal'dan sonra en kıdemli hakim olan İstanbul 16. Aile Mahkemesi Hakimi Ziya Bülent Öner İl Seçim Kurulu Başkanı olacak.

İstanbul tekrar seçimine dair süreci yeni bir değişiklik olmazsa Öner başkanlığındaki İl Seçim Kurulu yönetecek.

 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara