Dolar

32,5257

Euro

34,7627

Altın

2.405,75

Bist

10.045,74

'İstanbul düşer, Halep düşmez' diyen Esed'in komutanı SİHA'lar ile vuruldu

Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonlar sonrası Esed rejimine ağır darbe indirildi. Son olarak geçtiğimiz günlerde 'İstanbul düşer, Halep düşmez' diyen Kaplan Kuvvetleri komutanı Süheyl Hasan, SİHA'lar ile nokta atışıyla vuruldu. Hasan'ın yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-04 22:35:01

'İstanbul düşer, Halep düşmez' diyen Esed'in komutanı SİHA'lar ile vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Beşşar Esed rejimine ağır darbeler indirmeye devam ediyor. Alınan son dakika bilgisine göre TSK'ya ait SİHA'lar Rusya destekli rejimin Kaplan Kuvvetleri komutanı Süheyl Hasan'ı nokta atışıyla vurdu.

Yeni Akit'in haberine göre; Suriye kaynakları; Süheyl Hasan'ın, Serakip'te TSK tarafından vurulduğunu ve yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

4 GÜN ÖNCE "İSTANBUL DÜŞER, HALEP DÜŞMEZ" DEMİŞTİ

Süheyl Hasan, 4 gün önce verdiği röportajda, "Türkiye'nin asıl hedefi Halep. Ancak açık bir şekilde söylüyoruz İstanbul düşer, Halep düşmez." ifadelerini kullanmıştı.

Esed'in Kaplan Kuvvetleri olarak adlandırdığı özel kuvvetlerin başında olan Süheyl Hasan, birçok kez suikaste uğradı; ancak her defasında canlı kalmayı başardı.

Suriye'de çıkan iç savaşta Rusya'dan aldığı destekle ayakta kalmayı başaran Esed rejimi, yıllardır binlerce masum insanı katletti, milyonlarca insanı mülteci durumuna düşürdü.

RUSLAR ÖDÜL VERMİŞTİ

Esed'in en güvendiği isimlerden biri olan Süheyl Hasan, Rusya Genelkurmay Başkanı tarafından ödüllendirilmişti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1260222_2

Haber Ara