İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Rüzgarın karayele dönmesiyle birlikte lapa lapa kar bekleniyor.
Bazı bölgelerde aralıklarla etkisini sürdüren kar, şehrin batısındaki ilçelerde beyaz örtü oluşturdu.
Şehrin en yüksek noktalarından Çamlıca Tepesi ise beyaza büründü.
Kar yağışının aralıklarla sürdüğü megakent için yeni bir uyarı yapıldı.
KAR YAĞIŞI ARALIKLARLA SÜRÜYOR
Silivri ve Çatalca'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde kentin kuzey ve batı kesimleri ile yüksek yerlerinde etkisini gösterdi.
Avrupa Yakası'nda Büyükçekmece, Bağcılar, Küçükçekmece, Sultangazi, Başakşehir, Beylikdüzü ve Arnavutköy'de yağış aralıklarla devam ederken, Bahçelievler ve Bakırköy'de ise sulu kar yağışı başladı.
Anadolu Yakası'nda ise Ümraniye, Çekmeköy ve Beykoz başta olmak üzere yüksek kesimlerde kar yağışı devam ediyor.
ÇAMLICA TEPESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ
Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi ile Aydos Ormanı başta olmak üzere yüksek kesimlerdeki ormanlık alanlarda kar etkili oluyor.
Kar yağışının olduğu bölgelerde park halindeki araçlar ile evlerin çatıları, yol kenarları ve yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı.
Bazı ilçelerde ise yağmur ve karla karışık yağmur etkili oluyor.
Belediye ve kara yolları ekipleri de karla mücadele araçlarıyla oto yollar, ana arterler, işlek caddeler ve kavşaklarda tedbiren bekliyor.
RÜZGAR KARAYELE DÖNECEK, LAPA LAPA KAR YAĞACAK
İstanbul'da kar yağışı şu saate kadar aralıklarla devam ederken, etkili olduğu çoğu yerde beyaz örtü oluşturmadı.
NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, İstanbul'da rüzgarının yönünün poyraz olduğunu belirterek, "Akşam saatlerine doğru rüzgar karayele dönecek, sıcaklık sıfıra düşecek. Asıl iri taneli kar yağışını o saatlerde göreceğiz." dedi.
ANADOLU YAKASI'NDA YAŞAYANLAR DİKKAT!
Boğaz hattında akşam 20.00'den sonra lapa lapa kar yağışı beklentisi olduğunu anlatan Çalışkan, "Özellikle Anadolu Yakası'nda Sancaktepe, Şile, Tuzla'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı gece boyunca sürecek." ifadelerini kullandı.
Çalışkan, özellikle Anadolu Yakası'nda gece saatlerinde etkili olacak kar yağışının 23.00 ile 04.00 saatleri arasında yollarda olumsuzluk yaratma potansiyeli olduğuna da dikkat çekti.
YARIN SABAH İÇİN UYARI
Çalışkan'ın İstanbullulara yarın sabaha ilişkin de bir uyarısı vardı.
İstanbul'un yarın sabah güneşli bir güne uyanacağını söyleyen Çalışkan, havanın çok soğuk olacağını belirterek, "Yarın şiddetli bir buzlanma olacak. Yayaların ve araçların dikkatli olması gerekiyor." uyarısını yaptı.
UÇAK SEFERLERİ İPTAL
İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi.
Türk Hava Yolları, İstanbul'da beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle 54 seferin karşılıklı olarak iptal edildiğini açıkladı.
Pagasus da İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle 46 seferini iptal ettiğini açıkladı.
AJet'te de sefer iptalleri var. AJet'in Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılması planlanan 24 seferi iptal edildi.
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Meydan Otoritesi HEAŞ, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle icra edilecek uçuşların yüzde 10'unun azaltılacağını duyurdu.
NTV
Yorum Yap