Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Kar yağışı için tarih verildi

Yurtta bir çok bölgede kar yağışının başlamasıyla birlikte megakent İstanbul’da yaşayan vatandaşlar “İstanbul’a kar yağacak mı?” sorusuna cevap arıyor. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'un yaptığı uyarıların ardından kar yağışı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Soğuk ve yağışlı hava dalgası, Türkiye genelinde etkili olmaya devam ediyor. Peki, İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte deytaylar…

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-26 21:55:28

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Kar yağışı için tarih verildi

Yurtta bir çok bölgede kar yağışının başlamasıyla birlikte megakent İstanbul'da yaşayan vatandaşlar “İstanbul'a kar yağacak mı?” sorusuna cevap arıyor. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'un yaptığı uyarıların ardından kar yağışı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Soğuk ve yağışlı hava dalgası, Türkiye genelinde etkili olmaya devam ediyor. Peki, İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İşte deytaylar…

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Ocak ayının son günlerinde birçok şehirde hava sıcaklıkları düştü. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada ise İstanbul'a kar yağışı uyarısı yapıldı.

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, megakent İstanbul'da hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması kuvvetle ihtimal. Yarın yağmur şeklinde görülecek olan yağışların Pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren ise kar şeklinde etkili olacağı tahmin edilmekte. Pazartesi günü öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 1-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Haber Ara