Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'İsrail'i biz kurduk' diyen Lord Jacob Rothschild öldü | Jacob Rothschild kimdir?

Siyasetten iş dünyasına birçok alanda faaliyet gösteren ve dünyanın en zengin ailelerinden olan İngiltere kökenli Rothschild ailesinin lideri Jacob Rothschild 87 yaşında öldü. “İsrail bizim sayemizde kuruldu” diyen Jacob Rothschild'ın hayatı ve kim olduğu internette araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Jacob Rothschild kimdir? İşte detaylar...

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-27 12:20:48

'İsrail'i biz kurduk' diyen Lord Jacob Rothschild öldü | Jacob Rothschild kimdir?

Siyasetten iş dünyasına birçok alanda faaliyet gösteren ve dünyanın en zengin ailelerinden olan İngiltere kökenli Rothschild ailesinin lideri Jacob Rothschild 87 yaşında öldü. “İsrail bizim sayemizde kuruldu” diyen Jacob Rothschild'ın hayatı ve kim olduğu internette araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Jacob Rothschild kimdir? İşte detaylar...

“İsrail'i biz kurduk”

Lord Jacob Rothschild, 2017 yılında verdiği bir röportajda Filistin'de Siyonist bir devlet kurulmasının ailesi tarafından sağlandığını ifade etmişti.

Yahudi geleneklerine uygun olarak defnedilecek

Ailesi, 87 yaşında ölen Rothschild'in cenazesinin Yahudi geleneklerine uygun olarak aile içi bir törenle gerçekleştirileceğini, ileri bir tarihte de anma töreni düzenleneceğini ilan etti.

Rothschild Vakfı da yaptığı açıklamada İngiliz yaşamının birçok alanında etkisi görülen Rothschild'in doğum yeri olan Buckinghamshire'dan başlayarak tüm İngiltere'de ve aralarında İsrail, Arnavutluk, Yunanistan ve ABD'nin bulunduğu birçok ülkede hayırseverlik faaliyetleri yaptığını ifade etti.

jacob

Lord Jacob Rothschild kimdir?

İngiltere'de 1936'da doğan Rothschild, ülkenin önde gelen okullarından Eton College ve Oxford Üniversitesinde eğitimini tamamladıktan sonra aile mesleği olan bankacılıkla iş hayatına atıldı.

Birçok finans şirketi ve varlık yönetim şirketinin kurucusu ve yöneticisi olan Rothschild, aynı zamanda dünyanın önde gelen sanat koleksiyonlarının sergilendiği Londra'daki Ulusal Galeri'nin de yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu.

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası üyesi olarak 1991-1999 yıllarında görev yapan Rothschild, öldüğünde "4. Rothschild Baronu" unvanını taşıyordu. Baron unvanını oğlu Nathaniel Philip Rothschild üstlenecek.

Haber Ara