Dolar

32,5034

Euro

34,8500

Altın

2.434,18

Bist

10.082,77

İsrail'den Türkiye'nin kararına tepki: ABD'ye talimat verdim

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'nin İsrail'in ürünlerine ihracat kısıtlaması getirmesinin ardından Türkiye'nin ticari anlaşmalarını 'tek taraflı şekilde ihlal ettiğini' söyledi. Katz, 'Benzer şekilde karşılık vereceğiz' dedi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-09 21:11:02

İsrail'den Türkiye'nin kararına tepki: ABD'ye talimat verdim

Ticaret Bakanlığı, kamuoyunda yükselen tepkiler sonrası 9 Nisan 2024'ten itibaren bazı ürünlerin İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı aldı. İsrail hükümeti, Türkiye'nin anlaşmaları tek taraflı ihlal ettiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de derhal ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar belirlenen kısıtlamaların yürürlükte kalacağını açıkladı.

İsrail hükümeti çelik, gübre ve jet yakıtı ihracatına getirilen kısıtlamaları da içeren önlemlere kendi kısıtlamalarıyla karşılık vereceğini duyurdu.

"ABD'YE TALİMAT VERDİM"

Alınan karara tepki gösteren İsrail Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin İsrail'le olan ticaret anlaşmalarını "tek taraflı olarak ihlal ettiğini" söyledi.

Dışişleri Bakanı Israel Katz, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Türk halkının çıkarlarını Hamas katillerine destek olmak için feda ediyor. İsrail şiddete ve şantaja boyun eğmeyecek, ticaret anlaşmalarının tek taraflı olarak ihlal edilmesine göz yummayacak ve Türkiye'ye karşı Türk ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alacaktır. İsrail'in Türkiye'ye ihracatını engelleyeceği ürünlerin bir listesinin daha hazırlanması ve ayrıca ABD'deki kuruluşlarla temasa geçilmesi, Türkiye'deki yatırımların durdurulması ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesi ve Amerikan Kongresi'ndeki dostlarımıza boykot yasalarının ihlalinin incelenmesi ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulanması talimatını verdim." dedi.

Haber Ara