$

Dolar

45,9457

Euro

53,5266

£

Sterlin

61,9184

Frank

58,4410

Gram Altın

6.661,4100

Bitcoin

3.256.528

$

Dolar

45,9457

Euro

53,5266

£

Sterlin

61,9184

Frank

58,4410

Gram Altın

6.661,4100

Bitcoin

3.256.528

Gündem

İsmail Saymaz adliyede

Salı günü evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan gazeteci İsmail Saymaz, bugün adliyeye sevk edildi. Saymaz'ın savcılık ifadesi bugün alınacak.

21.03.2025 - 09:07
mustafaceylan
İsmail Saymaz adliyede
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

halktv.com.tr yazarı Saymaz, 13 yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçelendirilerek Gezi Parkı soruşturmasında gözaltına alınmıştı. Saymaz'ın Gezi eylemleri sırasında muhabir olarak görev yaparken gerçekleştirdiği görüşmeler ve gazetecilik faaliyeti suçlama konusu olmuştu.

Saymaz Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geçirdiği bir günün ardından ancak dün ifade verebilmişti.

Saymaz'a “Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçlaması yöneltiliyor.

İsmail Saymaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendisine yöneltilen suçlamalara avukatı Aslı Kazan aracılığıyla verdiği yanıtta; Osman Kavala ile gazetecilik dışında hiçbir görüşme gerçekleştirmediğini, Can Atalay'ı, Gezi parkından önce ve sonra toplumsal gelişmelerle ilgili davaların avukatı olarak tanıdığını aktarmıştı. Saymaz, Çiğdem Mater'i sosyal yaşamından ve tanıdığını Mücella Yapıcı ile de haber kaynağı olması sebebiyle görüştüğünü belirtmişti.

Saymaz "12 yıl boyunca bir kez bile Gezi parkı eylemlerinden dolayı suçlanmadım ve sorumlu gösterilmedim. Hakkımda başka bir suç isnat edilemediği için, Gezi parkı dosyası içerisine atılmak isteniyorum. Gazetecilik çabam bu yolla engellenmeye çalışılıyor ve açıkça susturulmak isteniyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Halk Tv

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın