Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yapımı süren viyadük inşaatında iskelenin çökmesi sonucu 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 şüpheli gözaltına alındı, 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Kulp-Muş kara yolunda, ilçenin Tepecik ve Karabulak mahalleleri arasında devam eden viyadük inşaatında beton dökümü sırasında iskele çöktü. Meydana gelen kazada 3 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi ağır yaralandı. Olay yerine jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı işçiler ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.
YARALI İŞÇİ KURTARILAMADI
Yaralanan işçilerden biri, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Böylece kazada ölen işçilerin sayısı 4'e yükseldi.
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, beraberinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ile yaralı işçilerden birini tedavi gördüğü Diyarbakır Dr. Abdullah Biroğul Kulp Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti.
3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Jandarma ekipleri, inşaat mühendisi K.K. ile taşeron firma yetkilileri F.A. ve M.A.'yı gözaltına aldı. Gözaltı kararı verilen diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Hayatını kaybeden işçilerden Şeyhmus Anuştekin (45), Tahsin Dere (45), Salih Lale (52) ve Mehmet Şirin Yalçıner'in (50) cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda Dere, Lale ve Yalçıner için cenaze namazı kılındıktan sonra toprağa verildi. Anuştekin'in cenazesinin ise Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.
BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ilişkin adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Tunç, hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.
Bakan Tunç, “Yaşanan üzücü olay hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘taksirle ölüme ve yaralamaya sebebiyet verme' suçundan adli soruşturma başlatılmış olup, bir Cumhuriyet başsavcı vekili ve iki Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 3 şüpheli gözaltına alınmıştır. Olayın nedeni ve sorumlu kişilerin tespitine yönelik olarak aralarında inşaat mühendisi, makine mühendisi, iş sağlığı ve güvenliği uzmanının yer aldığı bilirkişi heyeti oluşturulmuştur. Adli soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir.” ifadelerini kullandı.
aa
Yorum Yap