Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İran'ın bitmeyen 'şeytanla savaş' masalı

İran Devrim Muhafızları'nın Erbil'i hedef alan saldırılarında Erbilli işadamı ve ailesi öldürüldü. Devrim Muhafızları'nın saldırı sonrası yaptığı açıklama inandırıcı bulunmadı...

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-17 13:48:09

İran'ın bitmeyen 'şeytanla savaş' masalı

Sabah gazetesi ayzarı Melih Altınok, "İran Takiye Cumhuriyeti" başlıklı yazısında İran'ın bölgedeki saldırılarını ve ABD-İsrail ikilisiyle arasındaki "sözde" gerilimi yorumladı.

SÜLEYMANİ İÇİN İNTİKAM VAADİ BOŞ ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde İran İslam Cumhuriyeti'nin Kerman şehrindeki bir terör saldırısında 104 kişi hayatını kaybetti.

ABD tarafından bir suikasta kurban giden Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'yi anma töreninde patlayan bombaların arkasında kim olduğu herkesin malumu.

Ancak 2020'de Süleymani'nin öldürüldüğü saldırının ardından ABD Başkanı Trump'ı arayıp yapacakları misillemenin ayrıntılarını paylaştığı ortaya çıkan Tahran şimdi o kadarına da kalkışmadı.

Mossad'a haber ulaştırdıktan sonra, Lübnan'daki, Suriye'deki, Ürdün'deki on binlerce Hizbullah militanına, İsrail'e göstermelik birkaç roket sallama emri bile veremedi.

ERBİL'İ GÖZÜNE KESTİRMİŞ

Çünkü bugünlerde başka öncelikleri var. Yine Irak'ın kuzeyinde kendi yağında kavrulan, demokrasiyi işleten, PKK dâhil tüm terör örgütlerine mesafeli duran Erbil'deki Barzani yönetimini gözlerine kestirmiş durumdalar.

Dün de Devrim Muhafızları Ordusu, Erbil'de bir çiftliği vurdu. Yapılan açıklamaya göre "İran'a muhalif grupları" cezalandırmışlar.

Sözü uzatmaya gerek yok. Devrim Muhafızları'nın saldırısında ölenlerin kimliği her şeyi özetliyor:

Erbilli işadamı Peşrew Dizayi ve ailesinden 3 kişi.

İRAN KİMİN İŞBİRLİKÇİSİ

ABD'ye ve İsrail'e çalışan PKK burnunun dibindeki Kandil'deyken, topraklarında PEJAK adıyla örgütlüyken, terör saldırıları gerçekleştirirken, Erbilli Kürtleri İran'ın öncelikli tehdidi gören bir devletin kimin işbirlikçisi olduğu açık değil mi?

"ŞEYTANLA SAVAŞ MASALI"

İçeride 1979'dan beri demokrasinin askıya alınmasını "Şeytanla (ABD ve İsrail) savaştayız" masalıyla gerekçelendiren "İslam Cumhuriyeti" belli ki cihat çıkmasından çekiniyor!

Haklılar, Gazze'deki savaşı bölgeye yaymak için sağda solda operasyonlar çeken, suikastlar, terör saldırıları gerçekleştiren İsrail zaten bahane arıyor...

Sizi bilmem ama ben bu adamların, bir türlü zenginleştiremedikleri, yılan hikâyesine dönen o uranyuma kavuştuklarında ilk olarak kimi hedef alacaklarından da emin değilim. Sadece ABD ve İsrail olmayacağını söyleyebilirim.

Fetullah için boşuna "Humeyni gibi dönecekti" demiyorlar.

Haber Ara