Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'İran'da dolaşırken, üzerinde 'lanet olsun Ömer'e!' yazan çoraplar giyen insanlar gördüm'

Dünyanın seyrettiği Gazze'deki İsrail soykırımı devam ederken bölgede yayılmacı politikalarını sürdüren İran'ın gündemden uzak kalması dikkat çekiyor...

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-12 09:31:39

'İran'da dolaşırken, üzerinde 'lanet olsun Ömer'e!' yazan çoraplar giyen insanlar gördüm'

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, İran'ın İslam dünyasına şekil ve yön veren en büyük güç haline getirildiğini vurguladığı yazısında, bölgenin kaderinin "üç çıbanbaşı strateji" ile şekillendirilmek istendiğini belirtti.

Kaplan'ın "Gazze soykırımı ve üç çıbanbaşı: Büyük İsrail, İran yayılmacılığı, Kürt devleti" başlıklı yazısı,

"İRAN'DA DOLAŞIRKEN, ÜZERİNDE 'LANET OLSUN ÖMER'E!' YAZAN ÇORAPLAR GİYEN İNSANLAR GÖRDÜM"

Bizim toplumumuzda Şiî düşmanlığı yoktur. Aliosman gibi isimler yaygındır. Ehl-i Beyt sevgisi'nin Şiilerden geri kalan yanı yoktur bizde. Ama İran'da ve Şia'nın hâkim olduğu yerlerde Ehl-i Sünnet düşmanlığı diz boyudur. İran'da dolaşırken, üzerinde “Lanet olsun Ömer'e!” yazan çoraplar giyen insanları gördüm.

İranlılar, her yerde “Vahdet, vahdet” diye laflar ederler ama hiçbir yerde bunu gerçekleştirmezler! Vahdet, vahdet diye diye büyük Sünnî vahşetleri işlerler! Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da, Yemen'de İran devriminden sonraki Sünnî düşmanlığı ve vahşeti zıvanadan çıkacak kadar kontrolden çıkmış durumdadır.

ÜÇ ÇIBANBAŞI: BÜYÜK İSRAİL, ŞİA YAYILMACILIĞI VE KÜRT DEVLETİ AYARTISI

Küresel sistemin iki kurucu aktörü, İngilizler ile Yahudiler (özellikle Yahudilerin kontrolündeki hatta esaretindeki ABD yönetimi), önümüzdeki yüzyılları şekillendirecek, Batılıların (aslında Yahudilerin) dünya üzerindeki hâkimiyetini pekiştirecek üç stratejik hamleyi hayata geçirme mücadelesi veriyorlar.

Birincisi, Büyük İsrail projesinin adım adım ete kemiğe büründürülmesi.

FARS EMPERYALİZMİ

İkincisi, İran'ın İslâm dünyasında İsrail'den sonra ikinci çıbanbaşı aktör olarak önünün açılması, İslâm dünyasına şekil ve yön verecek en güçlü aktör konumuna getirilmesi. Böylelikle İslâm dünyasının ana omurgasını oluşturan Ehli Sünnet Omurga'nın büyük darbe yemesi, parçalanması, birleşmesinin önünün sona kadar kesilmesi, İslâm dünyasının Fars emperyalizminin esiri yapılması.

Batılıların Müslümanlarla savaşmadan nükleer güce de kavuşturulan İran'ın İslâm dünyası üzerindeki hegemonyasının garanti altına alınması.

Böylelikle geçmiş bin sene olduğu gibi, gelecek bin sene de Türkiye'nin başını çektiği İslâm dünyasının toparlanıp ayağa kalkmasının önlenmesi. İslâm dünyasını toparlayacak bir Müslüman Türkiye'nin içerdeki laikler, dışarıdaki İranlı Ehli Sünnet düşmanları ve Batılı emperyalistlerle Yahudi şer güçler tarafından önünün kesilmesi.

Üçüncüsü de, Kürtlerin küresel sistemin lordları Yahudiler ile İngilizlerin desteğiyle terör örgütleri üzerinden bağımsız devlet kurma iddiasıyla ayartılarak İslâm dünyasının üçüncü çıbanbaşı olarak zuhur ettirilmesi.

İslâm dünyasının kaderini bu üç çıbanbaşı stratejisi ile şekillendirmek istiyor emperyalistler.

Öncelikle şunu bilelim: İslâm dünyasının kaderini son iki asırdır, Müslümanlar değil, İngilizler ve Yahudiler (özellikle ABD'ye hâkim olan Yahudi gücü) şekillendiriyor. İslâm dünyasının kaderinin şekillendirilmesinde İslâm dünyasının kendisinin hiçbir rolü yok. İslâm dünyası iki asırdır köle! Batılıların kölesi. İngilizlerin ve Yahudilerin.

İSLÂM DÜNYASINI KANA BULAYACAK PROJELER…

Büyük İsrail projesi Arz-ı Mev'ud ideali, eğer gerçeğe dönüşürse, İslâm dünyasının beline saplanan büyük bir hançer olur, İslâm dünyası bir daha belini doğrultamaz.

O yüzden böyle bir şeye aslâ izin verilemez ve göz yumulamaz.

Fakat İsrail şu an Gazze'deki soykırımla birlikte hem Arz-ı Mev'ud idealini hem İran'ın İslâm dünyasına hâkim olma stratejisini hem de terör örgütlerine kurdurulacak küresel sistemin güdümündeki Kürt devleti idealini (İngilizlerle birlikte) adım adım hayata geçirme savaşı veriyor.

Medyada, televizyonlarda sarsak bir şekilde iddia edildiği gibi İsrail ile İran, ABD ile İran asla karşı karşıya gelmeyecek. Gelirse, İran'ın aşırı büyümesini durdurmak için gelecek, İran'ı yok etmek için değil.

Gazze soykırımı, Büyük İsrail projesinin de, İran'ın Arabistan yarımadasını şimdiye kadar fiilen işgal etme, şimdi de mezhebî / kültürel olarak kontrol ve kolonize etme stratejisinin de, terör örgütlerine kurdurulacak aslâ bağımsız olamayacak, emperyalistlerin kukla olarak bölge ülkelerini karıştırmakta kullanacakları Kürt devleti girişimlerinin de önünü açan bambaşka bir küresel hegemonya mücadelesini kolaylaştıran bir savaşa dönüştü.

Bağımsız Kürt devleti, Kürtlerin de hakkı diye düşünenler, bölgede kurdurulacak Kürt devletinin asla bağımsız olamayacağını bilmiyor olamazlar. Türkiye'nin bile tam olarak bağımsızlığına kavuşamadığı bir zaman diliminde emperyalistlerin güdümünde kurulacak bir Kürt devletinin bağımsız olabileceğini düşünmek ve bunun bölge ülkeleri ve halkları bir yana Kürtler için hayırhah bir girişim olacağını zannetmek bölgede yaşanan sömürgecilik tarihini hiç bilememek demektir!

Haber Ara