61 yaşındaki Erol Köse, yaşamını yitirdi. İddiaya göre; Köse Sarıyer Maslak'ta Ağaoğlu 1453 Konutları'nda 16. kattan düştü. Olayın kaza mı yoksa intihar mı olduğu yapılacak incelemelerle netleşecek.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapımcı Erol Köse'nin Sarıyer Maslak'taki Ağaoğlu 1453 Konutları'nın 16. katından düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin re'sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında yapılacak tahkikat ve otopsi işlemleri sonucu ölüme ilişkin detaylara ulaşılması bekleniyor.
KÖSE'YE AİT OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN NOT
Bu arada Erol Köse'nin düşerek yaşamını yitirdiği anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Köse'nin yüksekten düştüğü ve çevredeki vatandaşların yardımına koştuğu anlar yer aldı.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma sürerken, Erol Köse'nin ölmeden önce yazdığı öne sürülen bir not da ortaya çıktı. Köse'nin isim, soy isim ve imzasının yer aldığı notta, "ALS hastasıyım, kurtuluşa mecburdum. Tüm sorumluluk benim. Not: Kediye iyi bakın" yazdığı ortaya çıktı.
EROL KÖSE KİMDİR?
1965 yılında Elazığ'da doğan Erol Köse, Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okurken tesadüfen müzik sektörüne girdi.
O sırada gittiği bir dans kursunda yapımcı Erşan Başbuğ'un dikkatini çeken Köse, arkadaşlarıyla Komedi Dans Üçlüsü adıyla TRT'de skeçler yapmaya başladı. Daha sonra sahne performansları ve albüm çalışmalarıyla adını duyurmuş olan Köse, genç sanatçılar için albüm prodüksiyonları yaptı.
2000'li yıllarda yapımcılık kariyerini pekiştirerek Tarkan, Gülşen ve Sertab Erener gibi dönemin en popüler sanatçılarıyla projelerde yer alan Köse, pek çok sanatçının ekibinde yer aldı.
Kızı, cenazeyi teslim aldı
Cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na getirilmişti. Bugün Adli Tıp Kurumu'nda biten işlerinin ardından Köse'nin cenazesi kızı Dijan Nazlan Köse tarafından alındı. Cenaze namazının bugün ikindi namazını müteakiben Zincirlikuyu Camii'nde kılınacağı öğrenildi.
ALS hastalığı nedir?
Acıbadem Ankara Hastanesi Nöroloji ve Algoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, ALS hastalığına ilişkin şunları söyledi:
“Hastalığın başlangıç belirtileri birçok hastada çok hafif ve yavaş ilerlemesi nedeniyle fark edilmeyebilir. Başlangıç belirtileri her hastada aynı olmaz. Bazı hastaların ayağında takılma olur, eşyaları kaldırmakta zorlanır, beceri gerektiren ince hareketlerde zorlanır, kimisi de konuşurken kelimeleri yuvarladığını fark eder. Hastalık özellikle kol ve bacaklarda olmak üzere kas güçsüzlüğü ile başlar. İlaveten konuşma bozukluğu, ses değişikliği, çiğneme ve nefes almada güçlük eklenebilir. Yutma bozulabilir. Konuşma güçlüğü ortaya çıkabilir. İlerleyen dönemlerde kaslar sinirler tarafından uyarılmadığından dolayı yapısı bozulur ve iş göremez hale gelir. Kol ve bacaklar incelir. Özellikle el ve ayak kaslarında seyirme ve kramplar olabilir. Kişi günlük işlerini yapamaz duruma gelebilir. Kol ve bacaklarını iyi kullanamaz. Kontrol edilemeyen ağlama ve gülmeler olabilir. Kişide zihinsel fonksiyonlar ve bellek bozulmaz. Kaslardaki zayıflık durumu, iş görememenin derecesi ve hastalığın ilerleyişi hastadan hastaya değişir. Solunum kasları etkilenmesi ve buna bağlı solunum güçlüğü hastalığın son evrelerinde görülür. Bu hastalarda yutma ileri derecede bozulur. Bu nedenle solunum ve beslenme desteği verilmek zorunluluğu oluşur. Hastalıkta his kaybı olmaz. İdrar ve barsak işlevleri, cinsel işlevler etkilenmez. Kalp genel olarak etkilenmez. Göz kasları en son etkilenen kas olur, kimi zaman da hiç etkilenmez. Kişinin zihni yetenekleri kayıp olmaz. Hastalarda derin bir kişilik değişimi görülebilir. Hastaların büyük bir kısmında sözcük üretimi güçlüğü, dikkat kaybı ve kararsızlık gibi problemler görülür”
İHA, NTV