Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Internet kitle ölçümlemesini Danimarka'da da Gemius yapacak

Gemius, Danimarka'da internet kitle ölçümleme-araştırmasını yürütmek üzere 3 yıllık yetki anlaşmasını imzaladı. Resmi veritabanı Danimarka Online Endeksi’nin (DOI) verilerini sağlayan bağımsız araştırma şirketi Danimarka Medya Araştırmaları, geçtiğimiz yılın sonbaharından bu yana internet kitle ölçümlemesini ihale edecek partner arıyordu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-06 17:03:05

Internet kitle ölçümlemesini Danimarka'da da Gemius yapacak

Gemius, 2020 Bahar döneminden itibaren, resmi internet ölçüm sonuçlarını sağlamak üzere Danimarka'ya geri dönüyor.

Gemius CEO'su Mercin Pery, şirkete 3 yıl süresince Danimarka'da internet hedef kitle araştırmalarını resmen yürütme yetkisini veren anlaşmaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

 "Çığır açan metodolojimizi geliştirmek için bugüne dek çok yatırım yaptık. Danimarka'da internet hedef kitle ölçümlemesini üstlenmeyi dört gözle bekliyoruz. Geçtiğimiz beş yıl boyunca kaydettiğimiz büyümenin DMR tarafından da tescil edilmesi bizi memnun etti, ancak rekabet üstünlüğümüzün en büyük dayanağı olan şirket içi motivasyonumuz değişmedi: Biz, yerel gereksinimlere kolayca uyarlanabilen terzi işi çözümler üretmek için buradayız. Danimarka'ya geri dönüşümüz, Avrupa çapındaki güvenilir imajımızı sürdürme doğrultusunda kararlılığımızın ve adanmışlığımızın yansıması."

Danimarka Medya Araştırmaları Başkanı ve medya şirketi JP / Politiken Hus'un COO'su Dorthe Bjerregaard-Knudsen ise Gemius ile imzalanan anlaşmaya ilişkin şu şekilde konuştu:

"Gemius, bize hem pürüzsüz hem de modern bir düzenek sunuyor. Gemius'un sağladığı çözüm sayesinde, Danimarka pazarındaki farklı aktörlerin farklı ihtiyaçlarına yanıt verebileceğiz. Yayıncılar, ister herkesin erişimine açık ‘Top List'in genel trafik verilerine ve kullanıcı sayılarına, ister farklı sitelerin kesişim kümesindeki kullanıcı profillerine ya da daha derinlemesine raporlara ihtiyaç duysun, Gemius ile farklı medya şirketlerine doğru paketi sunabileceğiz."

Gemius'un DMR'ye sunduğu teklif, Gemius'un geliştirdiği ve farklı kaynaklardan gelen verilerin birleştirilebilmesini sağlayan en yeni ölçüm metodolojisini içeriyor. Verilerin tek süreçte sentezlenmesine olanak veren Gemius'un yeni metodolojik yaklaşımına Sabit Panel (Constant Panel) adı veriliyor. Gemius, gelecekte bütün hedef kitle ölçümlemelerinin, eş anlı olarak Tek Kaynaktan ölçümünü mümkün kılan bu çözüm üzerine inşa edilebileceğine inanıyor.

Danimarka Medya Araştırmaları 2018 Sonbaharından bu yana Danimarka internet trafiğinin resmi ölçümlemesini yürütecek bir ortak arıyordu.

Arayış sürecine ilişkin, "Danimarka Medya Araştırmaları üyesi olan, olmayan Danimarka'daki bütün yayıncıların ve websitelerin, raporlama ve karşılaştırmalı dijital medya analizi ihtiyacını karşılayacak en iyi ve maliyet açısından en makul çözümü bulmak istedik" diye konuşan DMR Direktörü Marianne Bugge Zederkof, değerlendirmelerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Sektördeki aktörlerin çoğunun desteklediği bir partner bulma önceliğiyle hareket ettik. Gemius bize, Belçika dahil diğer Avrupa ülkelerinde de kullanılan, iyi düşünülmüş ve belli standartları olan bir çözüm sundu."

Danimarka'da internet siteleri için toplam internet trafiğinin genel resmini sunmanın ötesinde, Gemius'un yürüteceği araştırma, hedef grupları ve cross-site analizi yanı sıra aplikasyon ve streaming ölçümlemelerini de içerecek. Gemius'un sunacağı sonuç raporu, farklı cihazlardan gelen trafiği hem ayrı ayrı hem de duplikasyonsuz toplam olarak verecek. Ek olarak, Danimarka Online Endeksi (DOI) için, Danimarka'daki internet trafiğinin demografik kompozisyonu da ölçümlenecek.

Haber Ara